http://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg http://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg http://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg http://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg http://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg http://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg http://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg http://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Близо 5000 часа доброволен труд на Световното по фехтовка в Пловдив ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Петък, 11 Април 2014 18:07, НАРД

 


190 доброволци взеха участие в организацията и провеждането на Световното първенство по фехтовка за кадети и младежи в Пловдив /3-12 април/. Основната част от тях са от Центъра за работа с доброволци на Национален алианс за работа с доброволци в града. Сред доброволците има ученици от пловдивски училища, студенти, работещи, както и няколко чужденци – от Египет, Ирландия, Унгария, Македония и Малайзия.

 

4800 часа доброволен труд са положили доброволците за 10-те дни на Световното първенство. Това се равнява на 10 хиляди лева икономически принос към реализирането на събитието. /умножено по минималната ставка за заплащане на час в България към януари 2014г. – 2,05 лева/.

 

Средната възраст на доброволците е 17 години, а 60 години е разликата между най-младия и най-възрастния – 70-годишния македонец Александър. Най-малкият участник е отново Александър, който е на 7 години и носи знамето на България на официалното откриване. Общият брой изядени сандвичи е 871, а литрите пролята пот в тичане по различните пунктове и позиции е в пъти повече.

 

Думата „благодаря” беше казана на доброволците повече от 9 600 пъти на 104 езика. За Световното първенство в града на тепетата дойдоха състезатели от 104 държави от цял свят, които, заедно с техническия и помощен персонал наброяват над 1600 души.


Официалното награждаване на доброволците със специални удостоверения за положения труд ще се случи точно в 16,00 часа на последния ден от състезанията – 12 април, в 13 палата на Панаира. Очакваме ви!


Национален алианс за работа с доброволци е партньор на Българска федерация по фехтовка в организацията и провеждането на Световното първенство по фехтовка за кадети и младежи в Пловдив. НАРД се ангажира с набиране, обучение и координиране на доброволци от града и цялата страна за участието им в различни дейности за Световното, някои от които изключително отговорни.

 

Сред тях са: секретари/асистенти на съдиите, допинг контрол, контрол на оръжията и екипировката, помощ на техническата дирекция в разпространяване на резултатите от всеки турнир, техническо обезпечаване на излъчването на живо в интернет на всички състезания, контрол на достъпа до различните зони в 13-а Палата на Панаирното градче, където се провеждат мероприятията и други. Доброволци бяха ангажирани в специално организирани пешеходни турове из централната част на Пловдив, с цел запознаване на гостите със забележителностите на града.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Стани новия Герой на ПРОМЯНАТА

Остават три седмици за кандидатстване в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА 2017/2018Всеки, който желае да стане новият Герой на ПРОМЯНАТА може да участва до 18 юли на...

Общество | CSRBG

Прочети..

Вдъхновение и дегустация - официално представяне на HOPe Restaurant

  Представянето на социалното предприятие за интеграция на младежи от домове за деца ще бъде открито от посланика на Великобритания в България г-жа Ема Хопкинс   На 9 февруари 2017г....

Човешки капитал и условия на труд | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..

Стартира коледната кампания на фондация „За Нашите Деца“ - Тази Коледа чудесата правите Вие

Фондация „За Нашите Деца“ стартира четвъртото издание на коледната си кампания „Тази Коледа чудесата правите Вие“. Кампанията не е поредната благотворителна инициатива покрай празниците. Целта е тя да ангажира...

Общество | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..