Инициатива „Психологическа подкрепа за родители, деца и медицински специалисти“ в центъра по детска хемодиализа ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 28 Септември 2012 13:20, РДБЗ

 

Инициатива  „Психологическа подкрепа за родители, деца и медицински специалисти“ в центъра по детска хемодиализа към СБАЛДБ – София

Инициативата се реализира с доброволното участие и  съдействие на специалисти в областта на психологията


Настоящата инициатива има за цел да подобри психологическата среда на отглеждане, израстване и лечение на децата с хронична бъбречна недостатъчност и на хемодиализа, както и да създаде условия за изграждането на устойчива във времето психологическа подкрепа за децата в центъра по детска хемодиализа и техните семейства. Това би повлияло на провеждането лечение.

В рамките на инициативата, в продължение на шест месеца, ще бъде провеждана психологическа работа и консултация с родители, деца и медицински специалисти, чрез използването на различни способи и методи.

Какъв е проблемът:

Борбата с хроничната бъбречна недостатъчност е един продължителен процес, в който активно участие взимат родители, деца и медицински специалисти. Дългите години на лечение, манипулации и неизвестност променят живота не само на децата, но и на цялото семейство. 

Необходимостта от психологическа подкрепа за родители и деца, възниква още при поставяне на диагнозата „Хронична бъбречна недостатъчност“. Тази подкрепа се оказва още по-съществена и значима в предстоящите  години, когато родители и деца, трябва да намерят воля и сили, за да продължат провежданата терапия и лечение.

Въпреки медицинското си образование, здравните специалисти се нуждаят от съдействие, с което не само да преодоляват критичните моменти при лечението на  децата, но и да подобряват прилаганото лечение и качеството на предлаганата здравна услуга.

Финансиране:

Минималните средства, които сдружението продължава да търси, за да може да развие алтернативна психологическа подкрепа в центъра по детска хемодиализа в рамките на 12 месеца, са в размер на 4800 лева, включващи хонорари на двама специалисти.

За допълнителна информация, пишете ни на адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

 

 

 

Powered by Web Agency
 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..