Инициатива „Дни на доброволното четене“ ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 28 Септември 2012 13:51, РДБЗ

 


Воден от родителската си загриженост, екипът на сдружение „Асоциация на родители на деца с бъбречни заболявания“ , започна инициатива „Дни на доброволното четене“. Кампанията се осъществява  благодарение на доброволното участие на граждани, проявили загриженост и отговорност към съдбата на децата на хемодиализа. 

Настоящата инициатива има за цел да облекчи престоя на децата в Центъра по хемодиализа повреме на извършваната терапия, както и да създаде условия за изграждането на взаимно доверие и приятелство с доброволците - възможност за разширяване и обогатяване на социалните умения и контакти на децата.

В рамките на инициативата, в продължение на три месеца, ще бъдат провеждани посещения от доброволци, като децата ще имат възможност да се запознаят с различни литературни герои и да се включат в различни забавни занимания.

Описание на проблема: 

През 2008 година по данни на Националния център за здравна информация, в България са хоспитализирани  9872 случая на деца на възраст от 0 до 17 години , с Болести на пикочо-половата система /БППС/, от които 119 случая на деца с хронична бъбречна недостатъчност, а през 2009 година броя на хоспитализираните БППС е 9309.

Тази информация, би трябвало да провокира институциите да възприемат мерки, с които не само да информират гражданите за огромната роля на бъбреците в човешкия организъм, но и да възприемат мерки за тяхното наблюдение и лечение. 

Много от децата в Детския център по хамодиализа към СБАЛДБ са наблюдавани и диспансеризирани още от ранна детска възраст. Така центърът се превръща в техен втори дом, където се подлагат на поредната хемодиализа и консултация. В центъра те прекарват дълги часове заедно с родители и медицинските специалисти, обединени в лечението на хроничната бъбречна недостатъчност.

Всеки, който би желал да дари миг на надежда и любов на децата на хемодиализа, може да се включи в „Дни на доброволното четене“.

За допълнителна информация, ни пишете на адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

 

Powered by Web Agency
 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..