https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Практики
Добрината като фирмена политика ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 30 Септември 2015 00:03, CSR News


Или как компании ангажират служителите си в доброволчески каузи

 

Големите корпорации в световен мащаб вече виждат положителния ефект от внедряване на инициативи със социално значим характер. Броят на фирмите, които разработват социални програми, е нараснал с 50% за последните шест години, сочи проучване на Комитета за насърчаване на корпоративната филантропия*. Постепенно „заразно“ добрите каузи навлизат и в по-малките предприятия.

 

 

Powered by Web Agency
Продължава
 
„Приказка за Новата Земя“ – вълшебно приключение, започващо далеч отвъд сцената…или синтеза на методи, за реализиране на образованието на новото време ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 19 Май 2015 11:51, CSR News


„Участието ми в проекта „Талантът обича всяко дете“, е уникална възможност за мен, стъпка, която ми помага  да се развивам  и да вървя към това, в което искам да бъда. Всичко, което правим във „Фондацията“ ни дава възможност да творим заедно в екип. Всеки дава своето предложение за съответна идея, участва и го реализира със съдействието на преподавателите, които се превърнаха за мен в приятели, с които свободно мога да обсъждам, разсъждавам и обогатявам идеите си. Всъщност Вие сте нашето огледало. Благодаря на целия екип. Благодаря ,че ми дадохте възможност да вляза във вашето семейство и да развивам таланта си. Вие ми позволихте да мечтая и да видя по-ясно бъдещето си. Признателна съм.“

Powered by Web Agency
Продължава
 
Нестле отвори първата в света фабрика изцяло независеща от външни водоизточници ПДФ Печат Е-мейл
Неделя, 02 Ноември 2014 22:55, CSR News

Новата фабрика на Nestle в Мексико е снабдена с технология, позволяваща да добива вода в процеса преработка на мляко. По този начин най-голямата хранителна компания в света става и първата развила напълно автономно от водоизточници производство, пише Bloomberg.

Powered by Web Agency
Продължава
 
Що е то процентен механизъм? ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 10 Октомври 2014 13:44, Български център за нестопанско право (БЦНП)


Процентният механизъм е специална форма на непряка подкрепа от страна на държавата. Благодарение на него физически лица, а в някои държави и компании, имат правото да изберат неправителствена организация, която да получи определен процент (1 или 2 %) от платения от тях данък. След събиране на данъчните декларации, държавата превежда съответните суми.  Механизмът е въведен за първи път в Унгария през 1996 г., а през 2003 г. Словения, Словакия, Литва, Полша и Румъния също приемат модела. Правната структура и методът на опериране са различни в отделните държави. Броят и типът на организациите, които получават помощ, е разнообразен, но като цяло обхваща НПО, които имат обществено полезни цели и дейности.

 

Powered by Web Agency
Продължава
 
Фортън подкрепя дейността на SOS Детски селища България ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 12 Септември 2014 12:17, CSR News


С цел подпомагане благородната кауза на SOS Детски селища България, Фортън,
консултантска компания за недвижими имоти, изготви безвъзмездно доклад за пазарна оценка на жилищен имот. Предстои изготвянето и на стратегически доклад за реализация на имот собственост на организацията в Западна България.


Тези усилия са част от развитието на програмата за корпоративна социална отговорност на компанията чрез осигуряване на благоприятна среда на деца, лишени от родителска грижа.

Powered by Web Agency
Продължава
 
Норвежкият принос за българските НПО ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 09 Септември 2014 07:44, Български център за нестопанско право (БЦНП)


Когато стане дума за европейско финансиране, най-често първата мисъл е свързана с програмите на Европейския съюз (ЕС), насочени към многобройни и различни организации и институции. Възможностите за безвъзмездна помощ за третия сектор у нас не се изчерпват само с фондовете и програмите на ЕС. 

Powered by Web Agency
Продължава
 
Още статии...
« Начало Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща Край »

Страница 1 от 19