https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Coca-Cola, Ford, Heinz, NIKE, and Procter & Gamble формират сътрудничество за да ускорят развитието на продукти, изцяло произведени от растения ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 02 Август 2012 11:28, CSR News


Coca-Cola Company, Форд Мотор Къмпани, Хайнц, Найк и Проктър енд Гембъл съобщиха за създаването на Plant PET Technology Collaborative (PTC), стратегическа работна група, фокусирана върху развитието и употребата на 100% материали от растения и фибри в продуктите си. PET, познато още като полиетилен терефталат, е трайна и лека пластмаса, която се използва от всички компании членове за разнообразни продукти и материали, включително пластмасови бутилки, облекло, обувки, автомобилни платове и мокети.


Сътрудничеството надгражда успеха на The Coca-Cola Company's PlantBottle™ - опаковъчна технология, която от части е направена от растения и демонстрира по-ниско вредно въздействие в сравнение с традиционните PET пластмасови бутилки. В момента Heinz лицензира технологията на Coca-Cola за опаковката на Heinz кетчупа си в САЩ и Канада.

Новото сътрудничество е едно усилие, създадено с цел да се развие сегащния материал, правещ се от части от растения, за да се предложи решение, направено изцяло от растения.

PTC членовете са ангажирани с направата на изследвания и развитието на комерсиални решения за пластмаса, направена изцяло от растения.

"Изкопаемите горива имат драстично въздействие върху био-разнообразието на планетата, климата и други природни системи" - каза Ерин Симон, Senior Program Officer of Packaging за WWF. "Устойчиво да управляваме нашите природни ресурси и откриването на алтернативни горива са и двете бизнес и екологични императиви. Окуражаващо е да видиш тези водещи компании да използват влиянието си на пазара за да променят зависимостта си от пластмасата, основана на петролни горива. Надяваме се, че и други компании ще ни последват."

Тези водещи брандове поемат ангажимента да подкрепят изследвания, разширяват знанията и развиват технлогии за разпространението на пластмаса, 100% направена от растения, която е по-устойчива и в същото време да намалят употребата на изкопаеми горива. Компаниите, членове на PTC очакват да работят заедно за да постигнат бъдещите бизнес цели на всяка една компания и да привлекат други за употребата на материали, направени изцяло от растения.

Източник:  www.csrwire.com

 

 

Powered by Web Agency