https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Започнете СО2 Диета, защото имаме само една планета ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 27 Ноември 2012 16:07, CSR News

 

Нисковъглеродна диета е инициатива на Асоциация „Корпоративна социална отговорност – България”. Кампанията се провежда с подкрепата на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) и Министерство на околната среда и водите (МОСВ). Нисковъглеродната диета повдига въпроса за предизвикателствата пред човечеството във връзка с отговорното потребление на ресурсите на планетата, както и за ограничаване на негативното влияние на човека върху Земята.


Прилагането и последващото спазване на Диетата помага:

 

  • на бизнеса, като му гарантира по-висока конкурентоспособност, икономически ефективен живот и работеща политика на КСО;
  • на всяко семейство, на което осигурява по-икономичен, разумен и здравословен начин на живот, гарантиращ бъдещето на Планетата и следващите поколения.

 

Проектът Нисковъглеродна диета работи за това всеки гражданин да поеме отговорност за въглеродния отпечатък, който оставя върху Земята и съответно да води по-разумен начин на живот. Фокусът на Диетата е насочен към бъдещето. Това ще създаде условие за по-отговорно отношение към следващите поколения и Планетата като цяло.

Последният реализиран проект на Диетата е онлайн калкулатор за изчисляване на въглеродните емисии на всеки гражданин. Той отскоро е интегриран в интернет сайта на проекта и е достъпен на адрес: www.co2.bg. Там можете сами да пресметнете своя въглероден отпечатък и да получите съвети за неговото намаляване. 

Количеството СО2, което оставяме върху Земята е „отпадъчен продукт”, който всеки създава чрез избора си на начин на живот. Консумацията на енергия, автомобилите на пътя и неразделно изхвърляните отпадъците са само част от причинителите на голям „въглероден отпечатък”. Алтернативи винаги има – изгасените лампи в празните стаи, ходенето пеша, пътуването с градски транспорт/колело, рециклирането на боклука и много други. Започнете нисковъглеродна диета сега, защото нямаме друга планета!

 

Powered by Web Agency