Проекти на Каритас България
Национална кампания на Каритас - "Защото сме хора!" ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 02 Октомври 2013 12:00, Каритас България

"Защото сме хора!" - Помогни на самотен и болен възрастен човек да получи грижа и разбиране в своя дом
Национална кампания на "Каритас"

Те са

Възрастни хора. Болни и самотни. С ниски и недостатъчни доходи. Неможещи да си позволят скъпо платени медицински манипулации и грижи. В невъзможност сами да се грижат за себе си и за своето домакинство. Без близки и роднини, на които да разчитат. Със съпътстващи здравословни проблеми, породени от старост или от сериозни хронични заболявания. С ограничен достъп до здравни и социални услуги, нуждаещи се от наблюдение и дългосрочна грижа.

За тях

Каритас реализира услугата „Домашни грижи”, чрез която предоставя комплексни - здравни и социални, грижи, от които болните и самотни възрастни хора се нуждаят, при това - в удобно за тях място, където те се чувстват най-спокойни – в техните домове. Здравната грижа, която мобилните екипи на Каритас предоставят, се осъществява от медицински сестри, а в домакинската работа и предоставянето на социалните грижи се включват и социални работници.

 

Powered by Web Agency
Продължава
 
Но ние сме хора ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 19 Февруари 2013 00:00, Каритас България

 

 
Powered by Web Agency
 
Програма “Домашни грижи за възрастни, болни и самотни хора” ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 23 Февруари 2012 15:01, Каритас България


Каритас реализира програма „Домашни грижи”, чрез която осигурява комплексни медико-социални грижи на повече от 400 възрастни, болни и самотни хора там, където те се чувстват най-спокойно и добре, в собствения им дом.


От 2002 година до сега са създадени и работят 6 амбулантни служби, които посредством работата на мобилни екипи предоставят комплексни домашни грижи в Русе, Белене, Малко Търново, Раковски, Житница и София, както и обслужват хора от още 8 населени места в близост до посочените градове и села.

Powered by Web Agency
Продължава
 
Апел за подпомагане на пострадалите от наводненията в Южна България ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 23 Февруари 2012 14:46, Каритас България

Каритас България обявява апел за подпомагане на пострадалите от наводненията в Южна България

Каритас България, съвместно с Епископската конференция на Католическата църква в България обяви Апел за подпомагане на пострадалите от наводенията в Южна България - с. Бисер, общ. Харманли, общ. Свиленград, и община Любимец, обл. Хасково.

Powered by Web Agency
Продължава
 
Каритас София представя проекта "Бягащо чудо" ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 22 Февруари 2012 17:04, Каритас България

За проекта


„Бягащо чудо” е част от инициативите на Каритас София, посветени на Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията.  Целта е чрез участието на ученици и младежи в благотворителен крос да се наберат средства за  дейностите на организацията, насочени в подкрепа на старите хора. Събитието предвижда всеки участник да открие собствени спонсори, които да дарят поне по 1 лев. за всяка пробягана от него обиколка.  Желанието ни е да поощрим учениците и младежите  да съчетаят своята спортна активност, изобретателност и ентусиазъм с конкретен социален ангажимент, като им дадем възможност да участват в самата организация, да разпространяват идеята и да се опитат сами да открият спонсори, готови да ги подкрепят дори и със символична сума. В процеса на организацията децата ще бъдат запознати с доброволчеството като начин да помагаш на нуждаещите се, с проблемите на възрастните хора, с дейностите на Каритас София.

Powered by Web Agency
Продължава
 


CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..