https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Green ON - Една зелена кауза, с която всеки може да помогне! ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Маркетинг обвързан с кауза
Понеделник, 15 Април 2013 16:20, И АЗ МОГА / I Can Too


Как една инициатива може да защити опазването на природата и едновременно с това да подкрепи децата със специални нужди? Отговорът се крие в новата инициатива GREEN ON! Идеята е на фирма "Нексиум” ЕООД (Nexium) – партньор на И АЗ МОГА, а продуктът – многофункционални екочанти от нетъкан текстил с уникален дизайн.

 

„Инициативата се зароди по време на една дискусия за най-ценното нещо в живота”, споделят инициаторите от фирмата, „а именно да опазим природата и децата си”.

Създадени с първоначалната идея да заменят широко използваните найлонови торбички, Нексиум решава да ангажира зелената инициатива и социално. Тя подкрепя мисията и целите на I Can Too. Така екочантите се превръщат в социално значим продукт, с който всеки МОЖЕ да бъде полезен.

Закупувайки екочанта GREEN ON!, всеки МОЖЕ да даде личния си принос за опазване на околната среда и в същото време да помогне за създаване на Центрове за деца с аутизъм в Пловдив, Стара Загора, Бургас и Благоевград. Част от стойността на текстилните торби отива за реализиране на тази цел.

В момента I Can Too е насочила усилия към реновиране на дареното от Община Пловдив пространство за създаването на такъв Център.

Вашата GREEN ON! екочанта можете да намерите в магазините на bauMax България и CASAVINO в цялата страна, които първи се включиха в инициативата. За тях са създадени специални модели на екоторбите. За bauMax България – чантите са обемни, леки, мултифункционални, с голяма здравина и издръжливост. Заради формулата “една каса вино от 6 бутилки“ на магазините за вино CASAVINO, eкочантата GREEN ON! е със специални разделители и гарантирана здравина.

Примерът им може да последва всяка фирма, която вярва, че сами носим отговорност за бъдещето на децата ни и за това да остане чиста и красива природа, в която те живеят.


За повече информация:

http://www.nexium-bg.com/

www.facebook.com/greenoninitiative

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..