Инвестиционната симулация „Левчето“ за втора година в Софийски университет ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 16 Май 2013 16:06, AIESEC


Левчето 2013„Левчето 2“ е уникална инвестиционна симулация, която ще даде възможност на 100 студенти от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ да се почувстват като истински брокери и инвеститори на финансовата борса в рамките на два часа.

AIESEC Софийски университет организира събитието за втора поредна година. Левчето 2 ще се състои на 22 май / сряда /, от 18:00 часа, в Аулата на Ректората.


Принцип на играта

При провеждането участниците ще получат по 1 лев абсолютно безвъзмездно и ще имат възможността сами да избират какво да правят с него – дали да го похарчат, да го спестят, или да инвестират в акции, облигации, на валутния пазар, в стартиращи компании или в предмети на изкуството. Всяка от тези възможности носи определени риск и възвращаемост. Накрая всеки получава стойността на инвестициите си.

Цели на „Левчето 2“

AIESEC, като най-голямата студентска организация в световен мащаб, се стреми постоянно да генерира събития и инициативи, които да спечелят вниманието и интересна на студентите, и които да им помогнат да осъзнаят и развият потенциала си. Мисията на проекта е да стимулира инвеститорското мислене у младите хора  в България, като ги постави в интересна и предизвикателна симулация.

Друга важна цел е да се предадат съвсем основни знания в областта на предприемачеството. Методът на научаване чрез действие е особено подходящ както заради високата си ефективност, така и защото съвпада с дейността и ценностите на AIESEC. 

С участието на управляващо дружество "Селект Асет мениджмънт" ЕАД

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..