Мтел с награда „Златна ябълка” за принос към развитието на приемната грижа ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 30 Май 2013 14:22, Mtel

Национална мрежа за децата отличи телекома за проекта „Приеми дете. Създай бъдеще”


Мтел бе отличена с награда за принос към живота и благосъстоянието на българските деца в третото издание на церемонията „Златна ябълка“. Телекомът спечели специално отличие за реализацията на проекта „Приеми дете. Създай бъдеще“ в подкрепа на приемната грижа в България.


През 2013 година, в рамките на инициативата „Приеми дете. Създай бъдеще“, по която Мтел работи за втора поредна година, телекомът осигурява финансова подкрепа за най-малко 200 деца, настанени в приемни семейства в България. Паричната помощ за дете е в размер на 200 лева и се предоставя еднократно на приемните родители във възможно най-кратък срок след настаняването на детето при тях. 300 лева е предвидената сума за дете с увреждане. Така Мтел подпомага приемните семейства в посрещането на първоначалните нужди на децата при тяхното настаняване в новия им дом. Самите приемни родители посочиха тази необходимост в специално проучване, което телекомът проведе в края на 2012 година, за да насочи подкрепата си в най-приоритетната за децата област.


Благодарение на първото издание на проекта „Приеми дете. Създай бъдеще” 100 приемни семейства получиха през 2012 година допълнителна финансова помощ от Мтел. Настанените в семействата деца са на възраст от 2 месеца до 16 години. Пет от децата са с увреждания, а седем семейства отглеждат братчета и сестричета.


Партньори на „Приеми дете. Създай бъдеще“ са Национална мрежа за децата, Български дарителски форум, Министерство на труда и социалната политика, Държавна агенция за закрила на детето, вестник Сега и Нетинфо.

Церемонията „Златна ябълка“ се състоя на 29 май в Столичен куклен театър. Повече от 30 организации и личности бяха номинирани в общо 8 категории: Журналист; Политик на местно ниво; Политик на национално ниво; Училище; Болница; Община; Бизнес организация и „Герой от приказките“, в която се състезаваха истории на обикновени хора, направили нещо изключително за децата.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..