ЧЕЗ подобрява сигурността на електрозахранването на 16 столични квартала ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 03 Октомври 2013 12:44, ЧЕЗ България

 

Компанията инвестира 850 хиляди лева в подмяна на увредени при кражба кабели в подстанция „Пионер“

„ЧЕЗ Разпределение България” АД завърши инвестиционен проект на стойност 850 хиляди лева за подмяна на 50 км увредени при кражби кабели от подстанция "Пионер" в столицата. Проектът ще подобри електрозахранването на близо 25 хиляди клиенти, сред които са сградите на ДАНС, Правителствена болница, „Токуда“, както и част от мрежата на градския транспорт.


Проектът стартира през август. При реализацията му бе създадена необходимата организация за режим на работа в съкратени срокове с цел да се ограничат до минимум евентуални неудобства за клиентите. Чрез инвестицията се подобрява електрозахранването на жилищните квартали "Лозенец", "Южен парк", "Иван Вазов", "Стрелбище", "Борово", "Гоце Делчев", "Манастирски ливади – запад" и "Манастирски ливади – изток", "Витоша", "Драгалевци", "Хладилника", "Бъкстон", "Кръстова вада", "Мирчо Драганов", както и вилните зони "Симеоново", "Драгалевци" и "Киноцентър".

„Кражбите на съоръжения са сериозен проблем не само за ЧЕЗ, но и за нашите потребители. Те водят до намаляване на качеството и сигурността на електрозахранването и по този начин ощетяват редовните ни клиенти. Затова за пореден път призовавам за нетърпимост към кражбите, тъй като те вредят на цялото общество“, каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България”.

През юли и август „ЧЕЗ Разпределение България“ инвестира над 1 млн. лева за покриване на щетите от посегателствата над електроенергийни съоръжения в София. В началото на август компанията подмени увредени кабели с дължина 32 км от подстанция „Студентски град“. С този проект беше повишена сигурността на електрозахранването на 19 000 клиенти в района.

Общо от стъпването на компанията на българския пазар преди осем години до този момент ЧЕЗ е инвестирала 360 милиона лева в електроразпределителната инфраструктура на София. До края на настоящата година предстои да бъдат вложени още над 40 млн. лева.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..