Победителите в "Мистър и Мисис Икономика 2013" вече са ясни ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 28 Ноември 2013 11:35, CSR News


За първи път през 2013 г. в конкурса "Мистър и Мисис Икономика" има категория "Корпоративна социална отговорност"

Изпълнителният директор на "Литекс Моторс" АД Илия Терзиев и главният изпълнителен директор на "Банка ДСК" ЕАД Виолина Маринова са тазгодишните носители на отличията "Мистър Икономика" и "Мисис Икономика". Двамата получиха престижната статуетка "Рибарят и златната рибка" на бляскава церемония в Националния исторически музей (НИМ) тази вечер. Призовете им връчиха вицепремиерът Даниела Бобева и миналогодишният носител на "Мистър Икономика" Николай Вълканов.


Освен двете големи категории, тази година статуетка получиха още шестима победители във всяка от останалите категории на конкурса. Общо номинираните в конкурса бяха 33-ма мениджъри на компании.

В категорията "Индустрия" наградата получи Пламен Бобоков, председател на съвета на директорите на "Приста ойл холдинг".

За принос в развитието на финансовия сектор беше отличена Цветанка Крумова, член на Управителния съвет и изпълнителен директор на ЗАД "Армеец".

Валери Мектупчиян, изпълнителен директор на куриерската фирма "Спиди" АД, беше награден в категорията "Услуги".

При "Информационните и комуникационни технологии" призът получи Анри Леви, изпълнителен директор на "Фадата". 

Тази година Списание "Икономика" представи категория "Сделка на годината". Там беше отличена сделката за придобиване на Globul и Germanos от страна на норвежкия телеком Telenor Group. Статуетката получи Ясен гуев, директор корпоративна политика на GLOBUL.

За първи път през 2013 г. в конкурса "Мистър и Мисис Икономика" има категория "Корпоративна социална отговорност". В нея бяха номинирани 60 компании, сред които хората избраха "Екопак България" АД чрез онлайн гласуване на страницата на конкурса. Призът беше връчен на Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на дружеството.

С изключение на категорията КСО, победителите в останалите категории бяха избрани от престижно 33-членно жури, в което влизат икономисти, финансисти, ректори на университети и победители в конкурса от предходните години.

Биляна Тончева, един от водещите адвокати в София, получи специалната награда на сайта Economic.bg. Генералният директор на "НИС Петрол" ЕООД пък получи специалната награда на списание "Икономика". Третата специална награда и грамота получи Емил Денчовски, изпълнителен директор на "Абати"АД. Компанията е отличена за развитието на софтуерната индустрия в България и създаването на електронна система за издаване на свидетелство за съдимост, част от услугите на електронното правителство.


Източник: www.economic.bg

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..