Мтел се присъедини към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 15 Май 2014 08:53, Mtel

На 13 май 2014 година Мобилтел се присъедини към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, с което декларира готовността си да спазва и прилага неговите 10 универсални принципа за социална отговорност и опазване на околната среда в своята всекидневна дейност.

 

Като отговорна компания Мобилтел не само инвестира в развитието на нови технологии, но също така работи за устойчиво партньорство с държавата и бизнеса. Компанията участва активно в подкрепата и реализацията на много инициативи и проекти за развитие на обществото, отговорност към своите клиенти и служители, проекти за опазване на околната среда. Фокусът на Мтел две поредни години – 2012 и 2013 година, е приемната грижа в България.

 

Последователната социална политика на Мобилтел в сферата на корпоративната социална отговорност е базирана на дългогодишна етична, логистична и финансова подкрепа.

 

Част от усилията на компанията за развитие на обществото е програмата Мтел еко грант, благодарение на която се реализират различни малки, но стойностни „зелени” проекти на неправителствени организации. Други четири социални каузи, които Мобилтел подкрепя от години са: осиноновеното от компанията семейство от SOS Детски селища България; проект „Ти не си сам” в град Априлци; фондация „Очи на четири лапи”; Дом за деца и младежи с увреждания „Вяра, надежда, любов”.

 

С присъединяването си към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН компанията още веднъж гарантира, че възприема корпоративната социална отговорност не като еднократен акт, а като процес, в който бизнесът демонстрира своето отношение към обществото и допринася за неговото развитие.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..