Вече са известни най-големите корпоративни дарители на България за 2010г. ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 16 Декември 2010 14:08, Български дарителски форум

 

Най-голям корпоративен дарител 2010На 15 декември Български дарителски форум връчи наградите “Най-голям корпоративен дарител” 2010. Призовете отличиха социално отговорните компании в страната, които инвестират в различни значими обществени каузи. Идеята на наградите е да мотивират и стимулират българския бизнес в реализирането на дългосрочни социални проекти и едновременно с това да създават стандарти как се прави качествена и отговорна социална политика.


Тази година компаниите се състезаваха не само въз основа на финансовите данни за техните благотворителни и социални проекти в България през 2009 г., но и чрез качествата на програмите, които осъществяват в полза на обществото. Методологията и критериите за оценка са изработени съвместно с дарителските форуми в Чехия, Унгария, Полша, Словакия, Русия и Украйна, където конкурсът също се провежда.

 


В конкурса взеха участие 49 номинации в 7 категории.

Наградата в категория “Най-голям обем на финансови дарения" спечели мобилният оператор M-Tel с направени дарения от 707 015 лв.

Призът за “Най-голям обем на нефинансови дарения" отиде при телевизия BTV (5 052 431,25 лв.).

Друг телеком – VIVACOM победи в категорията “Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите" (3300 служители са положили труд, остойностен на 62 386, 23 лв.).

Козметичната компания Роза Импекс е носителят на приза в категорията "Най-щедър дарител" (това е обемът на даренията, изчислени като % от печалбата преди облагане – финансовият обем на подкрепата е 189 000 лв., а печалбата преди облагане – 5 358 000 лв).

За първа година БДФ връчва и две качествени награди – "Най-добра дарителска програма за 2009г." и "Най-прозрачна дарителска програма за 2009г". Те бяха определени от 9 членно жури, в чийто състав влизат представители на бизнеса и големи благотворителни фондации, както и известни журналисти.

Данон България взе приза в първата от тях – за съвместната си кампанията с фондация “Димитър Бербатов” “Активни и здрави” (за ремонт и изграждане на спортни съоръжения в 9 училища в страната), а статуетката “Най-прозрачна дарителска програма за 2009г.” грабна Райфайзенбанк за кампанията си “Избери, за да помогнеш” (дарителска платформа, която популяризира и набира средства за повече от 20 значими обществени каузи).

Тази година БДФ връчи награда и за “Най-сполучливо партньорство”. Тя беше присъдена чрез гласуване сред членовете на Форума и беше спечелена от М-Тел и ФПББ за дългогодишното им партньорството в социалната сфера.

Освен отличията за компаниите БДФ отдаде признание на една личност, допринесла много за развитието на благотворителността в България – Димитър Паница, като му връчи специалната награда на Форума.

По време на церемонията призове на победителите връчиха министрите Росен Плевнелиев, Тотю Младенов и Трайчо Трайков, американският посланик Н.Пр. Джеймс Уорлик, Н. Пр. Посланикът на Белгия в България Марк Михилсен и Н. Пр. Посланикът на Холандия Карел ван Кестерен.

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..