Конференция на тема „Значението на корпоративната социална отговорност ” ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Сряда, 02 Февруари 2011 18:16, CSR News


Вчера в хотел „Шератон” бе проведена социално-икономическа конференция на тема „Значението на корпоративната социална отговорност в икономиката, държавата и гражданското общество”, на която присъства и премиерът Бойко Борисов.

Конференцията се организира от Австрийския бизнес кръг съвместно с Австрийското посолство у нас, в рамките на официалното посещение на федералния канцлер на Република Австрия Вернер Файман.

 

Освен Бойко Борисов поканени за участие бяха и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на околната среда и водите Нона Караджова, както и представители на научните среди и бизнеса. Министър Караджова участва в дискусията върху доклада по темата, изготвен от Изследователския институт по управление на устойчивостта  към Виенския икономически университет.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че предстои обсъждането на една изключително важна тема, а именно енергийната стратегия на Европа и за нея има различни мнения от отделните държави  – някои инвестират в ядрени централи, други все повече инвестират в т.нар. „зелена енергия”, но е ясно, че това са теми, които не търпят отлагане. Те касаят пряко екологията, а в дългосрочен план и следващите поколения.

Австрия е сред най-важните партньори на България. Австрийските инвестиции в България са над 6 млрд. евро от 1990 година насам, а австрийските фирми – около 350, от което можем да съдим, че те намират условията за правене на бизнес в България за добри.

"Когато има такъв климат между правителствата на Австрия и България – и той не датира от днес, такива добри отношения от десетилетия има и ще ги има и занапред, така че с моя колега в момента имаме удоволствието да продължим една много добра традиция, която има в дипломатическите отношения и въобще в отношенията между България и Австрия", каза Борисов.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..