AMD се нареди в челото на престижна класация за социална отговорност на Corporate Knights ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 16 Февруари 2012 18:22, CSR News

 


Corporate Knights използват прецизна методология за отличаване на социално отговорните компании, които не разхищават природни ресурси

Corporate Knights поставиха AMD в топ 20 на учредителния списък на S&P 500 класацията за чист капитализъм (S&P 500 – индекс на Standard & Poor’s определян от 500-те най-големи фирми в САЩ).


Организацията Corporate Knights (Корпоративни рицари) определя „чистия капитализъм” като „отговорен, използващ продуктивно ресурсите и социално справедлив” и провежда своята класация на базата на прозрачна количествена методология, оценяваща фактори като производителност при използването на енергийни ресурси и въглеродни емисии, лидерски умения и приходи от служителите.

„Съчетавайки количествена метрика и прозрачни изследвания, Corporate Knights предоставя инструмент в помощ на акционерите, за да преценят кои компании са действително посветени на корпоративната отговорност,” каза Алисън Пиърман, корпоративен вицепрезидент на AMD Public Affairs. „Акционерите на AMD в цял свят трябва да отбележат подобаващо не само това престижно отличие, но и своята обвързаност с компания, която превръща думите в реалност.”

AMD получи наскоро признание от Trust Across America – мозъчен тръст, който проучва и отличава заслужаващото доверие бизнес поведение, като една от Топ 10-те публични компании с най-висока степен на доверие за 2011.

Изследването на Trust Across America е независим анализ на повече от 200 компании по отношение на 5 ключови индикатори за бизнес поведение, което заслужава доверие:

  • финансова стабилност и сила
  • консервативност в счетоводните дейности
  • корпоративна почтеност
  • прозрачност
  • устойчиво развитие


Мрежата на Trust Across America е първоначално изградена и развита през 2008 г. от група академични учени, корпоративни лидери и консултанти. Според своите основатели, тя дава „най-цялостния и надежден преглед на „здравето” на публичните компании.”


Източник: pixelmedia.bg

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..