Връчиха наградите "Зелена България 2011" ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Сряда, 20 Юни 2012 17:02, CSR News

 

На официална церемония министрите на екологията, финансите и икономиката връчиха наградите на фирмите с най-високи резултати в кампанията "Зелена България", финансирана по оперативна програма "Околна среда".

30 фирми са кандидатсвали във второто издание на кампанията "Зелена България". Участниците освен задължителните дейности по опазване на околната среда са се наели и с доброволни инициативи.


Нона Караджова - министър на околната среда и водите: - Грижата за ОС, запазването на нашата природа не може да е еднократен акт не е възможно в рамките на един мандат, на едно правителство да се свърши тази огромна работа, която вече вършим и която още повече предстои да завършим.

Общо 9 фирми получиха престижна награда за зелен бизнес. Те бяха разпределени в три категории - малък, среден и голям бизнес. Сред най-малките фирми бяха отличени "Роел 98" за подпомагане на дейността на Световния фонд за дивата природа по опазването и възстановяването на гори в десет природни парка, и "Пиаца Италия" за организирането и провеждането на събития, които целят създаване на мотивиран Зелен тим в компаниите.

Марияна Хамънова - награда в раздел малки компании: - Става въпрос за една седмица в българските предприятия, в която служителите изпълняват лесни и приложими съвети по какъв начин да се държат по-екологосъоразно, така да спестяват енергия, да ходят пеша на работа.

Първенец в раздел средните компании е козметичната фирма "Арома". Тя е осиновила 52 дка гора в Габровския балкан за четвърт век. Призове получиха още "Вест TV" и "Мултипринт" за въвеждането на система за проследяване на дървесината с която работят.

Първа награда в раздела големи компании получи Асарел -Медет. Следвана от Глобул, за инициативата им "Отказ от хартиени фактури", и още единна минна фирма "Елаците Мед", залесила 30 дка гори.

Инж. Лъчезар Цоцорков - награда в раздел големи компании: - Ние ежегодно залесяваме между 10 и 15 дка на територията на община Панагюрище извън нашето производство, което си изпълняваме текущо и освен това изчистихме 17 нерегламентирани сметища на територията на общината.

Специален приз за естетизация на прилежащата територия получи многопрофилна болница "Св. Георги" в Пловдив. Нейният шеф проф. Карен Джамбазов беше категоричен, че хармонията с природата е хармония в душите ни, а това означава по-добро здраве.

Източник: bnt.bg

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..