Макс Европа с две инициативи в Европейска седмица за намаляване на отпадъците ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Сряда, 20 Ноември 2013 15:02, MaxEurope

 

Макс Европа се включи в инициативата Европейска седмица за намаляване на отпадъците

На 16-ти ноември стартира Европейска седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО). Тя ще продължи до 24-ти ноември като целта й е да насърчи устойчиви дейности за предотвратяване образуването на отпадъци в цяла Европа, както и да популяризира различни практики за тяхното намаляване.


За Макс Европа това бе още един повод да се погрижи отговорно за отпадъците от електрическо и електронно оборудване (ОЕЕО), които компанията и нейните служители генерират. Затова в рамките на Европейската седмица за намаляване на отпадъците, Макс Европа прeдприе 2 инициативи, за реализацията на които потърси и надеждни партньори, които да оползотворят отпадъка според най-високите европейски изисквания.

Първата инициатива е в партньорство с Reusum и е част от обществената програма Reusum Charity. По време на цялата седмица на територията на производството и администрацията на Макс Европа ще бъдат поставени кутии за събиране на мобилни телефони, които вече не се използват. Служителите могат да оставят в кутиите непотребните устройства, независимо дали са работещи или не. След събирането им устройствата ще бъдат предадени на партньорите на Reusum в Западна Европа, където при нужда, ще бъдат поправяни за повторно използване на развиващите се пазари като Южна Америка и Африка например. Така се осъществява т.нар. „кръгова икономика”, която има за своя мисия повторното използване на различни видове техника с цел спестяването на природни ресурси.

Втората инициатива, която Макс Европа предприе, е свързана с предаването за рециклиране на старо офис оборудване - компютри, монитори, копирни машини, принтери, клавиатури и периферия, които са собственост на холдинга. Отговорност за правилното извозване и рециклиране на бракуваната техника ще поеме Ecologica.

В рамките и на двете инициативи ще бъдат генерирани средства, които ще бъдат дарени за финансирането на социални каузи. Средствата от обществената програма Reusum Charity ще бъдат насочени към три социални инициативи – Animal Rescue Sofia, pravatami.bg: разкодираните закони и трета кауза, която предстои да бъде избрана от обществото. А средставата, събрани от предаването на офис оборудването, ще отидат за лечение на деца, болни от муковисцидоза.

“Макс Европа е най-големият производител на велосипеди в Югоизточна Европа и отговаряме на най-високите европейски норми и изиквания не само относно продуктите си, но и относно въздействието си върху околната среда. Ние си поставяме високи стандарти и се стремим да превърнем концепцията за намаляване на отпадъците, тяхното рециклиране или повторна употреба в реалност.” сподели Иван Илчев, мениджър маркетинг от Макс Европа.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..