CSR Bulgaria през първото четиримесечие на 2014г. ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Понеделник, 12 Май 2014 13:55, CSR BG


На първи септември тази година ще се навършат четири години, откакто екипът на CSR Bulgaria започна да работи за разпространяването на концепцията за корпоративна социална отговорност (КСО) в България. През това време ние оказвахме подкрепа на нестопанския сектор, показвахме добрите КСО практики, създадохме проекти, които демонстрират важността на корпоративната социална отговорност и заемахме ролята на мост между бизнеса и обществото.


В началото на 2014-та ви представихме една инфографика с нашите успехи по повод 3 години от създаването на организацията. За нас е важно както да осъзнаваме успехите си, така и да ви държим в течение на това, което сме постигнали. Затова бихме желали да обобщим и споделим с вас важните моменти от дейността на CSR Bulgaria за първите четири месеца на 2014 г.


За нас 2014 г. започна много активно. Организирахме Дискусионен форум за социално отговорни практики с подкрепата на ВУЗФ и Българската мрежа на ГД на ООН, като част от магистърската програма “Корпоративна социална отговорност (Финансов мениджмънт)”. Участвахме в множество събития, сред които и “Бизнесът в действие” през март 2014г.


Една от основните дейности на CSR Bulgaria е медията ни за корпоративна социална отговорност, чрез която популяризираме все повече и повече социални и бизнес инициативи и събития, които имат отношение към КСО и устойчивото развитие на икономиката и обществото. За тези 4 месеца бяхме официален медиен партньор на:


От CSR Bulgaria сме горди да обявим, че доразвихме партньорството си с платформата за предизвикателства Deed. Така КСО дейностите, които организираме, могат да се превърнат в предизвикателства с помощта на Deed!


Освен Deed успяхме да приобщим и Уникредит Булбанк, които станаха партньори по проект “Стажант с кауза” и така можем да достигнем до все повече ентусиазирани млади хора, които искат да променят средата, в която работят и живеят. Благодарим на нашите партньори от Job Tiger за възможността да представим “Стажант с кауза” на 13 февруари 2014г. в рамките на изложението HR Industry, където много хора, занимаващи се с управление на човешките ресурси, разпознаха потенциала на проекта.

На 8 май се проведе и интересна дискусия “Кое надделява в CSR-a: Публичността или каузата?” с участието на CSR Bulgaria и съдействието на M3 College, Фондация "За нашите деца" и Студентски съвет към Софийски университет “Св. Климент Охридски”.


През първите четири месеца успяхме да направим и няколко интервюта с представители на бизнеса и НПО сектора като Теодора Стоименова от Солвей България, Теодора Борисова от Фондация “За нашите деца” и Мартин Йорданов от ДФК и ДСА ’’Том и Джери’’, които споделиха с нас много интересни неща за социалната отговорност и добрите практики не само в бизнеса, но и в неправителствения сектор.


Ние от CSR Bulgaria сме благодарни и оценяваме вашата подкрепа и интерес в сферата на корпоративната социална отговорност. Вашата обратна връзка ни помага и мотивира да развиваме настоящите и бъдещите си проекти, които да са от полза за вас и обществото като цяло.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..