Известни личности стават Посланици на колела ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Четвъртък, 15 Май 2014 13:52, MaxEurope

 

Подканят с призива “Аз карам велосипед, последвай ме!”

Ивайло Захариев и Стойко Сакалиев са първите, които се включиха в кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!”. Последваха ги журналистът и ТВ водещ Милен Цветков,  предприемачът Максим Митков, а певицата Рут Колева. В рамките на инициативата двамата разказаха своите детски спомени, свързани с колела. И двамата са запалени велосипедисти и обещаха да споделят и свои авторски снимки на различните места, на които обичат да карат. Искат да вдъхновят още много хора да изберат колоезденето като предпочитан начин за придвижване в градската среда или поне в свободното време.


“Аз карам велосипед, последвай ме!” е социална инициатива, която цели чрез позитивно споделяне да популяризира карането на велосипед в града като път към здравословния и по-качествен начин на живот.

Тя стартира на 15 май и в продължение на повече от два месеца Посланиците на колела ще разказват своите истории на велосипед и ще дадат своя пример за подражание. Сред известните личности има представители както на изкуството - актьори, певци, така и на бизнеса, а също и спортисти, журналисти, общественици.

Независимо дали използват велосипеда като средство за транспорт, за спорт или просто за отдих, всички те споделят, че той им дава свобода на движение и приятни емоции.

Към края на кампанията всеки един от вас също ще има възможност да пресъздаде тези положителни емоции в своята История на колело. В партньорство с Гери Турийска ще бъде сложен финалът на кампанията с Пощенска кутия за приказки и конкурс за есе на велотема.

Проектът се реализира съвместно от бизнеса, неправителствения сектор и медиите, в лицето на MaxEurope, CSR Bulgaria и www.maxbike.bg и с помощта на още много партньори и посланици на каузата.

Надяваме се да докоснем хората, които биха искали да направят промяната и да започнат да карат активно велосипед. Парадоксално е, че България е 6-тата страна в ЕС по производство на велосипеди, но е на дъното на класациите, когато става въпрос за спорт и физическа активност. Ние вярваме, че малките стъпки водят до голямата промяна. Затова си поставихме за цел с кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!“ да дадем пример за една такава малка промяна в ежедневието ни. Искаме да дадем своя принос за по-добър и по-качествен живот на българите.”, споделя Иван Илчев, Маркетинг директор в MaxEurope.

Историите на Ивайло Захариев и Стойко СакалиевМилен Цветков,  Максим Митков и Рут Колевакакто и галерията с всички снимки можете да намерите на страницата на кампанията, както и в КСО профила на MaxEurope на сайта ни. Следете тези линкове, както и социалните мрежи, за нови истории с известни личности, подкрепили кампанията като Посланици на колела!

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..