Служители на Owliance Bulgaria обединяват сили в подкрепа на Природен парк „Врачански Балкан“ ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Понеделник, 14 Юли 2014 14:46, CSR News


Френската компания Groupe Owliance Mutua предприе социално отговорна инициатива с цел облагородяването на един от защитените природни обекти в България с международно значение. В разгара на лятото служителите от софийския офис на фирмата взеха участие в първия си за тази година проект със социално значение, като се погрижиха за облагородяването на млада гора в Природен парк „Врачански Балкан”.

 

Социалната инициатива беше реализирана като партньорски проект между Owliance Bulgaria, Дирекция Природен парк „Врачански Балкан“ и CSR Bulgaria. Това е първата съвместна кампания и изпълнението й стартира след предварителна селекция на предложения от страна на CSR Bulgaria.

В рамките на един ден взелите участие служители, се погрижиха за фиданките от бяла върба, черна топола и черна елша. Дейностите, част от програмата на проекта на Owliance Bulgaria, включваха прекопаването на засадени миналата година дръвчета и варосването на стволовете им с цел предпазването им от паразити.

Партньорската инициатива беше осъществена като част от стъпките, предприети от страна на Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан” в посока възстановяване на местното биоразнообразие. На територията на парка са установени над 700 вида висши растения, което представлява близо 1/5 от флората на България. 56 вида от тях са обявени за редки и защитени от изчезване, а 26 вида са защитени от Закона за защита на растенията. 

Освен че спомогна за облагородяването на района, така че той да стане по-приветлив за туристи, съвместният социален проект изигра своята роля и по линия на вътрешнофирмените комуникации на Owliance Bulgaria. Инициативата даде възможност на служителите да прекарат време заедно и извън офиса, да се забавляват, докато помагат, и да опознават нови места заедно.

Събитието приключи с опознавателна екскурзия, организирана от Owliance Bulgaria, по време на която служителите се разходиха до близката пещера Леденика. Принос за доброто настроение в края на натоварения ден осигури непланираната музикална програма в концертната зала на пещерата, където посетителите успяха да усетят невероятната акустика при музикалното изпълнение на двама от най-малките посетители на природния обект.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..