Главният редактор на CSR Bulgaria спечели награда от международния конкурс на GRI за статия ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Четвъртък, 03 Февруари 2011 12:07, CSR BG


Global Reporting Initiative(GRI) отличи с втора награда Главният редактор на CSR Bulgaria.

GRI официално оповести победителите от конкурса за най-добра статия на избрана тема. Конкурсът се проведе през декември и януари и бе насочен към всички интересуващи се от отчитането на устойчивото развитие и корпоративната социална отговорност. Условието бе да напишат статия, свързана с тези области и да споделят своя опит по една от следните теми:

 

  • Бъдещето на отчета за устойчиво развитие
  • Вътрешно отчитане (IR)
  • Задължително или доброволно отчитане на устойчивото развитие
  • Отчет за устойчиво развитие - регионален казус
  • Устойчивост, социални медии и участието на заинтересованите лица

В конкурса участваха хора от цял свят, включително Франция, Португалия, Австралия,САЩ, Индия, Тайланд, Пакистан  и др. Най-висока оценка получи Люк Рингланд от Австралия. Статията по тема "Задължително или доброволно отчитане на устойчивото развитие" на Главният редактор на CSR Bulgaria (КСО България) Десислава Тодорова се нареди на второ място от 24-те изпратени статии. Трето място бе отредено на Кандъс Ходър от САЩ.

Оценяването на статиите бе комбинация от интернет гласуване и оценка на експертно жури. Наградените участници ще получат публикация на статиите им в месечния бюлетин на GRI, както и специални награди от GRI, свързани с отчитане на устойчивото развитие.

Председателя на журито Мартин Смит, основател и изпълнителен директор на Justmeans, споделя: "Аз търсех оригиналност при подхода на разглеждане на темата за отчитането на устойчивото развитие. Едно е да напишете резюме на отчета за устойчивост, съвсем други умения изисква да отидете отвъд обхвата и значението на отчета за устойчивост и да покажете на читателя различна гледна точка и нещо ново, което да му е полезно."

Фабиан Патбърг, блогър и основател на SustainabilityForum.com, също член на журито, добавя: "За мен добра статия е тази, която идентифицира и се ангажира с тенденциите и която обрисува визия за бъдещето."

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..