CSR Bulgaria взе участие в семинара "Бизнесът в действие" ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Понеделник, 21 Март 2011 13:51, CSR BG


CSR Bulgaria взе участие в проведения на 18 и 19 март семинар "Бизнесът в действие". Той бе организиран от международната студентска организация AIESEC. Проведе се под патронажа на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в Университета за национално и световно стопанство. Тази година събитието беше на национално равнище и в него взеха участие над 200 студента от цялата страна. 

Семинарът беше разделен на 2 части - лекционна и практическа, както и на 3 панела: Мениджмънт, Корпоративна социална отговорност и Техническо предизвикателство. В лекционната част студентите имаха възможност да чуят вдъхновяващи лекции от специалисти в съответните сфери и да надникнат в тяхното работно ежедневие, както и да получат съвети на базата на личен опит.

Сред аспектите, които най-често споделяха лекторите бяха качествата, които трябва да притежава един предприемач и способността му да гледа напред в бъдещето и да предвиди какъв ще бъде бизнесът след време. В тази насока бе засегната и "зелената икономика" като все по-перспективна насока на бизнеса. Социалният бизнес бе другата концепция, залегнала в програмата. Лекция на тема "Социалното предприемачество - бъдещето на големия бизнес" бе изнесена от Изпълнителният директор на CSR Bulgaria Борис Колев, съвместно с директор „Връзки с обществеността” Биляна Бойчева. Редакторът на сп. "Мениджър" г-н Венцислав Савов представи "Зеленият кръг" от компании като една от основните социалните инициативи на списанието. Г-жа Моника Паскалева от фондация "Работилница за граждански инициативи", както и изпълнителният директор на "Roca" България г-н Серхио Кастро обсъдиха конкретни корпоративни практики в сферата на КСО.

Темите, фокусирани върху мениджмънта, бяха представени от г-н Петко Димитров, член на управителния съвет на КРИБ и съдружник в "ПрайсуотърхаусКупърс" България,  г-н Павел Панов от "Inyourhands.com". Предприемачеството бе засегнато като тема от г-н Илиян Ковачев, собственик на сайта "ilyan.com", както и от г-жа Лиляна Загорчева от  MB Communications. 

Втората част на семинара, която бе практически насочена премина под формата на казуси, които бяха разработени от самите компании и целяха разрешаването на реално съществуващи проблеми. Участниците бяха изключително мотивирани от възможността да демонстрират своите знания и умения в справянето с реални ситуации. Най-добрите получиха и предложение да продължат развитието си в някоя от компаниите.

Семинарът акцентира върху необходимостта бизнесът да се среща с младите и пълни с идеи и ентусиазъм студенти. Приятната атмосфера и множеството въпроси, провокирани от споделяния опит затвърдиха усещането, че взаимност между тях може да има.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..