Семейство дари 300 кг дрехи за нуждаещи се ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Сряда, 07 Септември 2011 14:55, CSR BG


29 Август. 9 часа сутринта. Понеделник - едно обещаващо начало на работната седмица.

По време на ежедневния преглед на електронната поща, сред множеството натрупани мейли от почивните дни, едно запитване привлече нашето внимание. То гласеше: "CSR Bulgaria, искам да даря!". Призивът беше от един човек на име Димитър, който заедно със съпругата си, се обръщаха към нас за помощ.


Димитър има 200-300 кг дрехи втора употреба, внесени от Германия, които иска да дари. "Искам да ги подаря на вас. Вие със сигурност ще ги дадете на хора в нужда.", пише Димитър. След разговор с него разбрахме, че той е внесъл дрехите с идеята да направи магазин за дрехи втора употреба, но плановете му не се осъществили и след няколко месеца решил, че най-доброто, което може да направи е да ги дари.

Ентусиазирани, ние веднага отправихме запитване към нашите партньори, които биха имали нужда от такова дарение. Ответната реакция от тяхна страна беше незабавна. Предвид голямото количество и  проявения интерес се наложи да разделим дрехите между две организации - Каритас София и Фондация за социална промяна и включване.

Фондация Каритас предоставя подкрепа на възрастни и болни хора; деца и младежи в риск; зависими от психо-активни вещества; самотни майки; търсещи убежище и бежанци; пострадали от бедствия. Те с готовност се отзоваха и обещаха да направят много хора поне малко по-щастливи с наша помощ.

Фондация за социална промяна и включване предоставя подкрепа на уязвими групи и общности. Основен приоритет в работата им е създаването на мрежа от защитени/наблюдавани жилища за младежи, напускащи домове за деца на територията на страната. Именно за тях беше предназначена тяхната половина от дарението.

Надяваме се, че сме помогнали на максимален брой хора в трудни за тях моменти и че ще има все повече хора като Димитър, който да правят добро. 

Благодарим на Димитър от Ботунец!

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..