CSR Bulgaria стана на 1 година ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Четвъртък, 15 Септември 2011 10:35, CSR BG


Българската мрежа за корпоративна социална отговорност - CSR Bulgaria навърши една година


На 15 септември миналата година в Българското интернет пространство се появи един необичаен сайт. За първи път медия, която не публикува сензационна информация за най-лошите събития, които се случват в страната ни, а точно обратното – насочена изцяло към хубавите и позитивните новини. Насочена изцяло към популяризиране на добрите практики на Българския бизнес – тези бизнеси, които осъзнават значението си и са отговорни към гражданите, обществото и природата.

Екипът на CSR Bulgaria, заедно с партньори и приятели


Стартът на www.CSR.bg беше първата стъпка от създаването на Българската бизнес мрежа за корпоративна обществена отговорност. Неправителствената организация отбеляза своята първа годишнина от присъствието си в националното медийно и обществено пространство с голям набор от постигнати цели и реализирани партньорства и проекти в полза на бизнеса и обществото.

Екипът на CSR Bulgaria, всеки с различни умения, но обединени в идеята да дават навременна и достоверна информация успяха да извоюват на www.csr.bg мястото на първоизточник на информацията за социални кампании и проекти, който се цитира от национални и местни медии.

В настоящия момент интернет вече постигна с над 100 000 уникални посещения, близо 1300 фена във фейсбук (facebook.com/csrbg) и се използва, като източник на информация по темата от много студенти, преподаватели и специалисти в областта.

За една година работа CSR Bulgaria подкрепи редица събития, награди и мероприятия, организирани в сферата на корпоративната социална отговорност. За една година успя да изгради партньорства с най-активните в КСО сферата неправителствени организации, асоциации и медии. За една година успя да спечели и международни награди за социални статии връчени, сред които награда на World Global Reporting Initiative (GRI), както и приз за успешно мениджърско присъствие с награда в националния конкурса за млад мениджър на годината на изпълнителния директор - Борис Колев. За една година CSR Bulgaria успя да стане основен партньор на Министерство на Културата при реализацията на „Европейска годината на доброволчеството“ в България, както и да стартира национално измерване на стойността на доброволния труд в България. И не на последно място организацията подкрепи и издаването на първата книга за Корпоративна социална отговорност на българския език.

CSR Bulgaria изгражда и продължава да развива идеята за създаване на едно социално отговорно общество и бизнес в България и през следващите години. Предстои една година на усърдна работа и покоряване на още много върхове в областта на КСО.

Екипът на CSR Bulgaria сърдечно благодари на всички, които ни подкрепиха през изминалата една година!

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..