Ден на социалната отговорност в УНСС се проведе за втора поредна година ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Вторник, 04 Декември 2012 15:10, CSR BG

CSR Bulgaria бе специален гост на второто издание на Ден на социалната отговорност в УНСС


Доц. д-р Надя Миронова и ас. Даниела Цветкова откриват инициативатаНа 4-ти декември се проведе второто издание на Ден на социалната отговорност в УНСС. Той бе организиран от  катедра "Управление" в УНСС и студентите от четвърти курс от специалност "Бизнес администрация". Студентите представиха резултатите от социалните кампании, които са разработвали през семестъра по дисциплината "Корпоративна социална отговорност". Четирите групи в специалността представиха 5 осъществени проекта на социална тематика, които имаха за цел да подпомогнат решаването на значим обществен или екологичен проблем.

Проектите бяха на различна тематика: кампания, свързана с вредата от тютюнопушенето, с отговорността на шофьорите и пешеходците на пътя, последствията от замърсяването на околната среда, новата визия за двора на университета, както и възможността за бързо и лесно намиране на учебните зали в УНСС чрез онлайн платформа със залите в университета. Всяка от групите се беше постарала да достигне по най-добрия начин до аудиторията чрез презентация, видео, снимков материал и информационни брошури.

 Представители на екипите по проектитеДоказателство за резултатите от реализираните проекти са 57-те боядисани пейки в двора на УНСС, онлайн схема на залите в университета и работеща система за намиране на конкретна зала, стотици раздадени листовки за нуждата да пазим природата, както и от кампанията "Спаси сърце", които призовават за толерантност на пътя и спазване на правилата за пресичане на пешеходните пътеки. Анкета, с която може да се провери степента на зависимост от цигарите и много хора, отказали се от своята поредна цигара в подкрепа на проекта, както и своеобразна скулптура във формата на бели дробове, направена от същите тези неизпушени цигари, представиха проекта за "Борба с тютюнопушенето".

Борис Колев и Десислава Тодорова от екипа на CSR BulgariaДоц. д-р Надя Миронова, научен секретар на катедра „Управление“ и ас. Даниела Цветкова поздравиха студентите за тяхната ангажираност и изразиха желанието си този проект да се развива и занапред в специалността и катедрата. Изпълнителният директор на CSR Bulgaria Борис Колев, който бе и гост лектор по дисциплината, също подкрепи инициативата и отправи апел занапред социалните проекти кампании, които разработват студентите да бъдат все по-мащабни и все по-устойчиви във времето.

Тазгодишните студенти продължиха идеята за "гора на социалната отговорност" в УНСС, като засадиха второ дръвче в двора на УНСС и обещаха да се грижат за него и да превърнат тази идея в традиция за специалността си. Днешното поколение е все по-отговорно за ангажирано с проблемите на обществото и околната среда и именно затова подкрепя и подобни инициативи.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..