Студентски конкурс за фотографии и аудио-визуални продукти на тема „Ти си вода” ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Понеделник, 13 Януари 2014 14:46, CSR News


Конкурсът е отворен за участие за студенти от всички учебни заведения в Република България, независимо от изучаваната специалност, тяхната възраст и националност. Работите на победителите и финалистите в конкурса ще бъдат представени в изложба по повод Световния ден на водата.


След като през октомври 2013 г. международна фондация We Are Water обяви началото на второто издание на We Art Water Film Festival, отворен за участници от цял свят, сега фондацията, съвместно с Нов български университет и Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева”, обявява конкурс за фотографии и аудио-визуални продукти на тема „Ти си вода” за студенти от всички учебни заведения в България, независимо от изучаваната специалност, тяхната възраст и националност.


Темата на конкурса е пряко свързана с целите и дейността на фондация We Are Water и допуска авторска интерпретация на всичко, свързано с водата чрез фотографии или аудио-визуални форми.

Конкурсните работи ще се оценяват в три раздела:
•    Единични фотографии. Всеки участник може да представи до 5 творби на цифров носител CD или DVD, като изискванията за всяка творба са 8-битов цвят, формат jpeg, размер 4000 px (100 см при принтиране по дългата страна).
•    Серии фотографии. Всеки участник може да представи до 3 серии с до 12 тематично свързани творби на цифров носител CD или DVD, с изисквания за 8-битов цвят, формат jpeg, размер 4000 px (100 см при принтиране по дългата страна).
•    Аудио-визуални продукти. Всеки участник може да представи до 3 продукта с времетраене 1 до 3 минути на цифров носител CD или DVD, формат avi или mpeg4.

Изискванията за озаглавяване на файловете са [razdel]_ [ime na avtora]_ [ime na tvorbata]. [format], като вариантите за раздел са съответно edinichni, seria и audiovizualni. Файловете, заедно с попълнен формуляр за участие могат да бъдат изпратени или лично оставени в офис 408, I корпус на НБУ, бул.”Монтевидео” 21 или на рецепцията на Експо Баня София, бул. „Мария Луиза” 16.

Краен срок за изпращане на материалите за участие в конкурса e 7 февруари 2014 г. Имената на финалистите ще бъдат обявени на 20 февруари 2014 г., а победителите в отделните категории ще бъдат обявени на 20 март 2014 г.

Изборът на наградените ще се осъществи от жури в състав: Веселин Симов, представител на фондация We Are Water, Прокурист в Рока България; ас.Силвия Иванова, програмен директор Бакалавърска програма „Фотография” и Магистърска програма „Фотографско изкуство”, НБУ; гл. ас. д-р Елизавета Боева, преподавател, НБУ; Надежда Павлова, член на Управителния съвет на Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева” и ас. д-р Кристиян Постаджиян, програмен директор Магистърска програма „Рекламен мениджмънт и визуален брандинг”, НБУ.

Наградите са материални, осигурени от Рока България. Всеки от победителите в трите раздела ще получи комплект смесители Roca, които пестят вода. С награждаването, в изложбената зала Експо Баня София ще бъде открита и изложба с творбите на финалистите в конкурса, посветена на Световния ден на водата. Копията на творбите, включени в изложбата ще бъдат отпечатани от организаторите.

Повече информация за студентския конкурс за фотографии и аудио-визуални продукти на тема „Ти си вода” може да получите на адрес https://www.facebook.com/events/509297039184171 и на тел. 02/ 9396090 .

Българските студенти могат да се включат и в международния конкурс за късометражно кино We Art Water Film Festival, посветен на водата и организиран от фондация We Are Water. Срокът за участие в него е 31 март 2014 г., а наградния фонд включва 5000 евро и материални награди, разпределени в различните категории. Информация за We Art Water Film Festival е публикувана в интернет на адрес www.wearewater.org.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS