Фотоконкурс "С колело по пътищата на България" ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Сряда, 16 Април 2014 13:00, CSR News

 

Краен срок за участие 21 април.


Като част от тазгодишния фестивал "Зелени дни 2014" ще се проведе фотоконкурс на тема "С колело по пътищата на България". Петото издание на Зелени дни ще се проведе на 8-11 май пред Паметника на Съветската армия, като част от събитията ще бъдат посветени на зеления начин на живот и пътуване , и превръщането на градовете в дестинация за зелен туризъм.

 

Целта на конкурса е да покаже места от страната, които могат да се посетят с велосипед. С изложбата на снимките от конкурса ще се дадат идеи за нови прекрасни места за каране на колело. Целта на конкурса не е да покаже непристъпни места, където някой героически се е добрал с колелото си, нито да демонстрира способности за спускане по стръмни терени. Стремежът на конкурса е се да се популяризира колелото като средство за туризъм без вредни емисии, което е достъпно за максимален кръг хора.

Изисквания към снимките

Търсят се снимки от места, където може да се стигне с колело, по трасе от средно ниво на трудност. Предимство ще имат снимки, които са направени по време на пътувания, където е комбиниран велотранспорт с обществен транспорт, т.е. не е използван личен автомобил.

Снимките трябва да носят художествена стойност, но тя няма да бъде решаващ фактор при избора на фотосите за изложбата. Снимките трябва да показват българската природа, села и хора. Не е задължително снимките да са пейзажни, но е необходимо да будят интерес за посещение.  Описанието на снимката трябва да съдържа информация за мястото, където е направена снимката, маршрута (поне началната и крайната точка за деня) и транспортното средство до/от началната/крайната точка. Не е задължително на снимката да се виждат велосипеди(сти), но е препоръчително, а за наградените снимки ще се изискват допълнителни снимки за доказателство, че пътуването е на колела.

Технически изисквания

Кадрите трябва да бъдат с не по-малка резолюция от 2000 пиксела по-дългата страна във формат: jpg. Изпращайте снимките на адреса за електронна поща посочен в заявката за участие, не по-късно от 21 април 2014 г.

Награден фонд

Наградите за победителите ще бъдат:
първа награда – велосипедна раница
втора награда – дисаги за велосипед
трета награда – велосипедна каска.

 

Можете да изтеглите заявката за участие от тук.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS