1 млн. долара за бизнес, създаващ значима социална промяна ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Четвъртък, 23 Октомври 2014 18:31, CSR News


Chivas поставя началото на мащабна инициатива - "The Venture - Win the right way", а наградният фонд е 1 млн. долара. 750 000 долара от Chivas ще получи българинът с най-добра бизнес идея. Още 250 000 долара ще получи друг българин, за да направи идеята си работещ бизнес.

Тази сума ще бъде отпусната на предприемачи с идеи за бизнес, като условието е бизнесът им да създава значима социална промяна.България има уникалния шанс да бъде една от 14-те страни участници от целия свят. Другите държави, в които ще се търсят най-достойните социални предприемачи са Бразилия, Чили, Китай, Колумбия, страните от Персийския залив, Япония, Мексико, Южна Африка, Тайланд, Великобритания, Украйна, Уругвай и САЩ.

Българите с идеи за социално значим бизнес трябва да се регистрират на сайта на инициативата - www.theventure.com, където трябва да попълнят формуляр и да приложат 2-минутно видео с презентация на бизнес-идеята. Крайният срок е 9 януари 2015 г.

Единственото ограничение за кандидатите е да имат навършени 25 години.

През декември ще бъде обявено журито за България, което ще оценява проектите. То ще е съставено от успели български предприемачи. На 23 януари журито ще определи между 3 и 5 полуфиналисти сред кандидатите.

Големият победителят за България ще бъде обявен на 12 февруари, а на 1 март ще бъдат обявени финалистите от всички 14 държави, включени в инициативата на Chivas Regal.

14-те финалисти от страните участници ще бъдат поканени на едноседмичен тренировъчен лагер в Силициевата долина в Калифорния. Те ще имат шанса да се срещнат и да обсъдят проектите си с водещи лидери на компании от технологичния бранш, а техни ментори ще бъдат професионални експерти.

Част от наградния фонд - 250 хил. долара ще отидат при кандидат, избран чрез гласуване на сайта на инициативата.

Юни/юли 2015 г. ще бъде обявен големият победител, който ще получи 750 хил. долара, за да реализира своята бизнес-идея.

Източник: http://offnews.bg/

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS