Участие в школата по програмиране за деца в София ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Петък, 24 Юли 2015 16:11, CSR News

 

Новият сезон на “Детската академия на Телерик“ в София стартира през октомври 2015 г. Участието в обученията, насочени към ученици без предишен опит в програмирането, изисква предварителна регистрация и явяване на приемен изпит.

 

 

За повече информация попълнете кратка онлайн форма.

 

 

За кого е?

 

Инициативата е подходяща за ученици от четвърти до шести клас, които владеят български език и имат желание да творят и разсъждават.

От децата не се изисква предишна подготовка, но със сигурност ще са им от полза интерес към математиката и компютрите, както и начални знания по английски език.

Всички гимназиални ученици могат да се обучават безплатно в "Училищната академия на Телерик" или "Алго aкадемията на Телерик". Двете инициативи се провеждат всеки месец в рамките на 2 или 3 последователни дни в учебните зали на "Академията на Телерик" в гр. София.

 

Входен изпит

 

Приемът в "Детската академия на Телерик" включва кандидатстване чрез явяване на тест. Тестът ще се състои от 25 логически въпроса за време от 40 минути. Не е необходима предварителна подготовка. Успешно представилите се ученици получават покана за присъствено обучение в "Детската академия на Телерик", а останалите могат да следят онлайн уроците на нашия уебсайт и да кандидатстват отново при следващ прием.

 

Изисквания по време на обучението

 

Собствен лаптоп*

Мобилна flash памет

Инсталирана програмата CodeBlocks

*Ученикът може да ползва собствен преносим компютър или лаптоп на свой близък или роднина. Когато детето няма лаптоп, то ползва един от 50-те компютъра в залата заедно с други ученици. В този случай е важно ученикът да носи флашка, за да може да взима със себе си разработените в час програми.

 

Изброените изисквания трябва да са налични още по време на първия учебен ден, за да може детето да участва в школата по програмиране.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS