Националното състезание по Чужди езици "Аз мога - тук и сега" ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Сряда, 28 Октомври 2015 16:57, CSR News

"Да знаеш друг език, е като да имаш втора душа..." - Карл Велики

 

Тази есен, в сърцето на Родопите – гр. Девин, ще се проведе Първото национално състезание по чужди езици "Аз мога – тук и сега" за всички ученици от 7 до 12 клас, изучаващи английски и немски език, като първи или втори чужд език в училище. Този ноември от 6 до 8 /петък-неделя/ ще се проведе най-иновативното състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения.

В Националното състезание по Чужди езици "Аз мога - тук и сега" могат да участват ученици от 7 до 12 клас в редовна форма на обучение през учебната 2015-2016 година от цяла България, изучаващи английски и немски език. Формата под която участват учениците в състезанието е само индивидуална и само в една категория, като всеки един участник според това в кой клас е към настоящата учебна година попада в една от следните групи в категорията, която е избрал за участие: 7 - 8 клас, 9 - 10 клас и 11 - 12 клас.

Предизвикателството е отправено към учениците и техните преподаватели, като изпитните материали са съобразени с актуалните международно признати и утвърдени сертификационни практики. Методологията на провеждане е съобразена с учебните програми по чужди езици, както за профилираните така и за непрофилираните паралелки в училище. Изпитните сесии са специално разработени за целите на националното състезание и поставят висока летва за изучаващите чужди езици, както и прилагат нестандартното мислене, както във всичките инициативи на "Аз мога - тук и сега".

Езикови училища "Интелект" и "Аз мога - тук и сега" имат за цел освен възможността младите участници да премерят сили то и да усъвършенстват знанията си - за тази цел ще имате възможност да присъствате на кратки семинари/обучения, които ще демонстрират иновативните методи и практики на обучение по английски и немски език.

През тази година категориите в които можете да вземете участие на Националното състезание по Чужди езици "Аз мога - тук и сега", 6-8 ноември в град Девин,
хотелски комплекс Исмена са две:

 

Надпреварата и в двете обявени състезателни категории ще се проведе в три етапа:

 

  • писмена експозиция по дадена тема;
  • тестова част – въпроси от затворен тип, с един или множество верни отговори;
  • устна част – събеседване с езикови експерти, установяващи нивото на владеене на английски/немски език*

 

 

*В последния етап (устно събеседване) на надпреварата се допускат само участниците преминали първите два етапа от състезанието.


Състезатели класирали се на призови места ще получат възможността за платен стаж в езикови училища Интелект. Всички останали участници ще получат грамоти за участие, както и подаръци от партньорите на събитието.

За да разберете повече относно провеждането и условията на състезанието, моля внимателно прегледайте информацията в секции "Регламент" и "Условия".

Регистрацията за състезанието е до 23:59 часа на 31 октовмри. Заявката за участие се извършва от: http://registrator.az-moga.bg/

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS