Екопак предизвиква българските дизайнери с конкурс за домашен контейнер ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Четвъртък, 03 Февруари 2011 11:50, Екопак

 


Всички желаещи да вземат участие в конкурса трябва да са навършили 16 години и да изпратят своите проекти до 10 март 2011 г.. Специализирано жури на Екопак ще избере петте най-добри идеи, които ще бъдат представени в сайта на Екопак и всеки ще може да гласува за своя фаворит. На финала на конкурса ще бъде отсъдена една първа награда на стойност 3000 лв., една втора награда от 1500 лв. и награда на публиката от 500 лв. за проекта, събрал най-много онлайн гласове. Допълнителна награда за проекта, спечелил първото място е, че Екопак ще организира неговото производство.

Целта на конкурса на Екопак е да предизвика не само творческото, но и практично мислене на участниците. Разделянето на отпадъците още от дома ще улесни домакинствата при правилното изхвърляне на опаковките в трите цветни контейнера от общинските системи и ще подпомогне увеличаването на количествата събирани годни за рециклиране суровини. Екопак силно вярва в успеха на конкурса и в неговия принос за промяната на старите навици и отношението към околната среда.

„В дългогодишната ни работа като еко-организация се сблъскваме с интересни казуси, които се опитваме да решаваме максимално бързо, за да бъдем по-ефективни. Необходимостта от домашен контейнер за разделно събиране на отпадъци беше доказана от национално проучване на нагласите на хората, проведено от нас. Така стигнахме до идеята за провеждане на този конкурс. Надяваме се да предизвикаме както креативността на дизайнерите, така и да успеем да произведем домашен контейнер, който да бъде удобен и практичен за всяко българско домакинство", каза Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на Екопак България.

Повече информация за конкурса, правилата за участие и наградите, може да намерите на страницата на Екопак на адрес http://www.ecopack.bg/, както и на Фейсбук страницата на организацията.

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS