Конкурс за иновативни младежки идеи ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Неделя, 08 Май 2011 10:51, CSR News

 

Министерство на околната среда и водите и Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд обявяват конкурс за иновативни младежки идеи "Зелена България през моите очи"

Светът на твоето поколение поставя природата в трудно положение. Хората никога не са били толкова много, а Земята и околната ни среда - толкова изтощени от нас, хората. Има ли решение?

Какво означава развитие? Можеш ли  да си представиш развитие, което има грижата естествените потребности на човечеството от чиста вода, земя, храна и въздух да са задоволени, и то за всичките 7 милиарда човешки същества на планетата?


Потърси около себе си малките решения на сериозните глобални проблеми. Потърси някой или нещо, чиито действия са адекватен отговор на проблемите, които се изострят: променящия се климат, загубата на земя, ерозията, загубата на биоразнообразие,  замърсяването на водите, свръхконсумацията или друг проблем по твой избор.

Отприщи фантазията си! Търсим оригинални, креативни, иновативни пътешествия към отговорите на въпросите по-горе. Основен критерий е проследяването на това, как глобални проблеми могат да се решават локално. Търсим идеи, които могат реално да бъдат приложени.

Формат: видео, текст, фотография + текст или само фотография

Краен срок: 15 юни 2011 г.

Награди: 6-ма участници в конкурса ще бъдат наградени с тридневен палатков лагер „Магията на Витата стена” през месец август в с. Здравковец, община Габрово, който ще включва различни атракциони, много игри, походи, приключения и забава. Всеки от участниците ще има възможността да покани своите родители или един приятел, с които да сподели наградата си. Ще бъдат раздадени още 6 поощрителни награди. Всичките 12 най-добри идеи ще бъдат представени на сайтовете на МОСВ, Програмата за малки проекти и на сайта на УзанаПолянаФест. Обявяването и награждаването на победителите в конкурса ще бъде на 23 юли 2011 на Узана, по време на двудневния фестивал там - УзанаПолянаФест.

Условия за участие:

  • всички материали трябва да бъдат изпратени на е-майл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
  • в полето „subject” трябва да има следния текст: ZelenaBulgaria_UzanaPolyanaFest
  • снимките да са в .jpg формат и не по-големи от 1 mb
  • текстът да е написан на български език и на кирилица
  • видеото – очакваме линк към качено на сървър видео, или ъплоад в Youtube, или  Video със заглавие: „ZelenaBulgaria_UzanaPolyanaFest_вашето име”
  • във Вашия е-майл до нас задължително впишете трите си имена, е-майл за кореспонденция, възраст и къде живеете

 


Очаквайте писмено потвърждение за участието си в конкурса! В случай, че не получите такова в срок от 5 дни, след като сте изпратили материала си, повторете заявката си за участие или ни се обадете на телефон 02/ 9532715.


Източник: МОСВ

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS