Стартира четвъртото издание на конкурса на WWF „Училища за жива планета” ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Сряда, 22 Юни 2011 13:32, WWF


Виена - Международната природозащитна организация WWF обявява старта на четвъртото издание на конкурса „Училища за жива планета”. Партньор в начинанието е австрийската фондация Ерсте.

В конкурса могат да участват ученици между 12 и 16 години от Австрия, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Молдова, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия и Украйна. Те трябва да представят проект по една от следните три теми: „Дунав/Европейската линия на живота”; „Екологичен отпечатък/глобални ефекти на потреблението”; „Активно гражданство/бъди активен и мотивирай останалите”.


Срокът за подготовката на конкурсните проекти е ноември 2011 - май 2012 г. Церемонията по награждаването ще се проведе в Румъния през юни 2012 г., а голямата награда за победителите е образователен лагер, който ще се проведе в северната ни съседка през същата година.

Междувременно трима учители и трима ученици от всяка една от изброените държави ще бъдат поканени да се включат в семинар по устойчиво развитие, организиран от WWF. Той ще се проведе от 22 до 27 октомври т.г. в Австрия и целта му е участниците да бъдат запознати с основните принципи на природосъобразния начин на живот.

За да се включат в състезанието, кандидатите трябва да представят молба и мотивационно писмо не по-късно от 15-ти септември 2011 г. във  WWF Румъния  на електронен адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

През трите години от съществуването й, в инициативата „Училища за жива планета” са участвали повече от 90 учители и 2000 ученици от 11 страни.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS