Стартира нов международен фотоконкурс ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Четвъртък, 26 Януари 2012 16:38, CSR News


Стартира фотоконкурс за вятърната енергия, който е отворен за участие за всеки. До настъпването на Световния ден на вятъра на 15 юни – денят от годината за популяризиране на вятърната енергия в цял свят – фотографите са приканени да дадат пълна свобода на въображението си и да покажат ветроенергийната технология по нов начин, ръководейки се от темата на конкурса – "С мисъл за вятъра“.


Шестимата победители, които ще получат ваучер за Amazon за 1000 евро или един от петте ваучера на стойност 250 евро, ще бъдат избрани от експертно жури и оповестени скоро след Световния ден на вятъра. Всички снимки победители ще бъдат изложени на обществено място в частта от Брюксел с институции на ЕС. 
Снимка: globalwindday.org
Снимката победител на първо място ще бъде включена в онлайн колекция за професионална фотография hardrainproject.com, и ще бъде публикувана във вестника за възобновяема енергия "Recharge“ и списанието за европейската ветроенергийна индустрия Wind Directions. 

"Не бих могъл да си представя по-добра тема на конкурс за съвременна фотография от вятърната енергия,“ каза Джулиан Скола, директор комуникации в Европейската ветроенергийна асоциация (EWEA), организатори на Световния ден на вятъра заедно със Световния ветроенергиен съвет (GWEC). 

"Вятърните турбини са икона – символ на борбата срещу климатичните промени, на устойчивото развитие, на модерната ни епоха. Докато някои шумно се противопоставят на вятърните турбини, има много други, които ги обичат и ги намират за изящно допълнение към нашия пейзаж“. 

Лауха Фрийд, директор комуникации в GWEC, подчерта глобалния характер на конкурса: "Вятърната енергия е важен източник на чиста енергия в над 80 държави днес – бихме искали да видим снимки, направени в цял свят и да насърчим всеки да вземе участие като ни изпрати най-добрата си снимка. Новост в тазгодишното издание е континенталната подкатегория, в която ще бъде определен победител за всеки континент“. 

Конкурсът е отворен за участие до 6 май. За да се включите в инициативата, изпращайте снимките си през обявената от организаторите форма, като обърнете внимание на техническите спецификации, посочени от тях - фотосите трябва да бъдат между 1 и 10 MB, да бъдат минимум 2000 пиксела в широчина и височина и да са записани като JPEG/RGB файлове.

За повече информация за конкурса, за Световния ден на вятъра и за изпращане на снимки, посетете сайта на "С мисъл за вятъра“, а пълните правила за участие можете да прочетете тук.


Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS