Конкурс "Аз обичам плодовете" ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Понеделник, 28 Май 2012 15:11, CSR News

 

100% THINK FRESH обявява конкурс за детска рисунка

100% THINK FRESH стартира програма „АЗ ОБИЧАМ ПЛОДОВЕТЕ”, с която иска да помогне на децата да растат по-здрави.

Статистиката отчита тревожни факти – над 30% от децата са с наднормено тегло. Всяко трето дете е с вид алергия. Заболяванията се увеличават главоломно. Установено е, че огромна „заслуга” за това има храната и начинът, по който се хранят децата ни. В училище трябва да избират между мазни банички, хамбургери и вредни храни и напитки в провокиращи опаковки. Пресните плодове, пълни с истински витамини, почти не присъстват в менюто им.


Спомняте ли си вкусът на българския градински домат, който изпълваше стаята с аромат? А страхотните хрупкави ябълки?  100% THINK FRESH  иска да ги върне обратно на трапезата и да замени мазните храни, с които децата ни се хранят.

Да накараме децата да хапват плодове, вместо изкушения в примамливи опаковки, рекламнирани ежедневно по най-агресивния начин, е много трудна задача. Затова от компанията са определили простички стъпки, чрез който да постигнат целта си.

  • Конкурс за рисунки: конкурсът за детска рисунка стартира на 10 май. В него могат да участват малчугани на всякаква възраст. Единственото, което трябва да направят, е да изразят с боички своето отношение към плодовете и здравето, както те най-добре умеят. Рисунките им ще се събират на facebook страницата на кампанията АЗ ОБИЧАМ ПЛОДОВЕТЕ и ще бъдат оценявани от всички вас, които подкрепяте кампанията. Трите рисунки с най-много гласове ще станат етикети на специална серия детски фрешове 100% Think Fresh. Така децата ще пратят посланието „Аз обичам плодовете” до още много други деца и родители.
  • Средства – от всяка бутилка продаден детски фреш, компанията отделя по 0.10 лв. Със събраната сума тя ще доставя пресни плодове на децата в училищата и детските градини, които вие сами ще избирате.
  • Фонд „Аз обичам плодовете” – всичките средства ще се събират във фонд „Аз обичам плодовете”, в който ще се отчитат събраните средства, както от компанията, така и от хората, които я подкрепят.
  • Образователни инициативи – от началото на новата учебна година  100% THINK FRESH стартира специални представления с игри, забавления, за да зададе като тема на разговор богатството на плодовете и зеленчуците на езика на децата.


Можете да се включите в някоя от изброените инициативи и така да подкрепите кампанията.

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS