Конкурс за зелени идеи ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Понеделник, 20 Август 2012 12:17, CSR Events

 

CEE Bankwatch Network и ЕС „За Земята” обявяват конкурс за граждански проекти, подпомагащи устойчивото развитие в сферите ресурсна ефективност, чиста енергия, устойчив транспорт, гражданско общество и други. В конкурса могат да участват отделни физически лица, местни активисти, местни групи и неправителствени организации. Желаещите да участват са поканени да представят описание на проект (в идейна фаза!) до 1 ноември.


До 3000 евро са на разположение за награждаване на най-добрите проекти. Жури, съставено от експерти в областта на устойчивата енергетика и транспорт, развитие на общността и гражданското общество, ще реши кои три проекта ще бъдат наградени в зависимост от потенциала на идеите и качествата на проектните предложения. Наградният фонд или част от него по преценка на финалистите, следва да бъде изразходван за реализирането на начална стъпка по проекта, предварително описана в проектното предложение (по-подробно разписване проекта, популяризиране и други).

Целта на конкурса е да покаже, че гражданите могат да вземат активно участие в разпределянето на европейските средства с реализиране на граждански инициативи и проекти. Конкурсът ще се проведе успоредно в 8 държави членки на ЕС. Трите най-добри български проекта ще бъдат представени в Брюксел пред представители на европейските институции през месец февруари 2013 г.

 


Важни дати:

 

1 Ноември - краен срок за подаване на проектни предложения

5 Ноември - 18 Ноември – избор на шестимата финалисти

20 Ноември - 21 Ноември – интервюта/презентации в София ( или по skype), избор на тримата финалисти

23 Ноември (Петък) – Церемония по награждаването


Национални конкурси (pdf)


Участие в конкурса (doc)

За участие в конкурса изпратете попълнени формуляри до 01.11.2012 г. на електронен адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Вижте повече за конкурса тук.


Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS