Предстоящи Събития

Събитие 

Заглавие:
Часът на Земята 2012
Кога:
31.03.2012
Организатор:
WWF Sofia
Категория:
Събития за теб

Описание

 

Часът на Земята 2012 на WWF ще бъде на 31 март, събота, от 20,30 до 21,30 ч.

София – Часът на Земята, една от най-мащабните акции, които обръщат внимание на проблема с опазването на околната среда, стартира своята кампания за 2012 г. „Аз правя, ти действаш“. Нейната цел е да покаже, че всеки е в състояние да промени света, в който живеем.

Часът на Земята прави голяма крачка от ежегодното изключване на осветлението към предоставяне на по-голяма възможност за активно участие на хората в разрешаването на проблемите, свързани с околната среда. Тази година Часът на Земята ще се проведе на 31 март 2012 г., събота, от 20,30 до 21,30 ч.

Кампанията започна през 2007 г. в един-единствен град – Сидни, Австралия. Миналата година инициативата се проведе в 5251 града и се е превърна в глобално природно движение, достигнало до над 1,8 милиарда души в 135 страни от целия свят по всичките седем континента.

Кампанията  „Аз правя, ти действаш“ използва видео платформата YouTube за да вдъхнови хората да споделят своите лични предизвикателства с целия свят, като зададат въпроса, „Какво би направил ти самият, за да опазиш планетата?“. Всеки може да запише и качи в YouTube свое видео предизвикателство, което да подтикне останалите да променят начина си на живот към по-устойчив. Платформата позволява да се следи колко души поемат хвърлената ръкавица, като се използват социалните мрежи в интернет.

Поетите обещания може да бъдат например за рециклиране или за заменяне на старите крушки с енергоспестяващи, за изключване на зарядното устройство на мобилния телефон от контакта или пък за регистрация за използване на електронно банкиране вместо на хартиено извлечение.

„Платформата „Аз правя, ти действаш“ дава възможност на всеки да вдъхнови своите приятели, колеги и съседи да предприемат действия за опазване на околната среда не само за един час, а за много повече. Това е своеобразно надграждане на Часът на Земята”, обясни съоснователят на инициативата Анди Ридли. 

Посланици на Часът на Земята 2012 в България са актьорите Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков и Мария Игнатова, музикантът Калин Вельов, тенисистът Григор Димитров, финансистът Мартин Заимов.

Досега 12 български града потвърдиха, че се включват официално тази година и ще угасят фасадно-архитектурното осветление на обществени сгради в този един час в знак на съпричастност.

Участниците от България, които качат най-интересното и полезно видео предизвикателство в интернет, може да спечелят билети за двама за концерта на Stereo MCs на 16 март в София, както и да се срещнат с музикантите от групата.

 

Powered by Web Agency

Организатор

Организатор:
WWF   -   Website
Град:
Sofia
Държава:
Държава: bg

Описание

Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF [Ве-Ве-Еф] развива дейности в над 100 държави с помощта на 4000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се занимава със защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони, промените в климата.

Powered by Web Agency

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..