Предстоящи Събития

Събитие 

Заглавие:
Празник на вкусните образователни градинки
Кога:
22.09.2012
Категория:
Събития за теб

Описание

ПРАЗНИК НА ВКУСНИТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ГРАДИНКИ

22 септември 2012 от 11:00 часа

пред Народния театър “Иван Вазов” в рамките на Детски панаир 4

 

ДОБРАТА НОВИНА: През пролетта и лятото на 2012 година, екипът на фондация ЗАЕДНО, с финансовата подкрепа на Фондация «Америка за България», заедно с повече от 4000 деца, родители и учители създадоха десет «вкусни образователни био-градинки» на територията на десет общински детски градини в град София. 

ИДЕЯТА: «Вкусната образователна градинка» е интерактивна «зелена класна стая» в двора на детската градина. В нея децата, учителите и родителите лично и заедно отглеждат храната си - билки, зеленчуци и плодове. ВКУСНАТА ГРАДИНКА или така наречената Еdible Garden in Kindergarden е изключително успешна по света практика за екологично образование чрез преживяване и за изграждане на умения и нагласи за здравословен начин на живот в хармония с Природата и околните.

УЧАСТНИЦИ-ПАРТНЬОРИ в проекта са десет общински детски градини от гр. София. Повече информация за тях ще намерите на този интернет адрес: www.gradinka.zaedno.net/taxonomy/term/15

ПОСТИГНАТИ РЕЗУЛТАТИ: Богата реколта — както за трапезата, така и за душата и сърцето. Само за един сезон най-малките обитатели на София – децата между 3 и 6 години, заедно с техните родители и учители, създадоха красиви вкусни градинки – те лично садиха семенца, поливаха и наблюдаваха растенията, отгледаха и се храниха с богата и вкусна био-реколта. Още през юни децата с гордост и радост набраха първите зелени салатки и подправки, а от месец юли вече похапваха домати, краставички и тиквена крем супа. Удоволствието от храненето с лично отгледаните продукти е несравнимо – и това се превърна в най-любимия урок по здравословно хранене за децата. Най-скъпоценната реколта на този проект са ПОЗИТИВНИТЕ КАЧЕСТВА и творческия подход към Живота, които децата развиват по време на заниманията във вкусните градинки — търпение, внимание, загриженост, изследователски дух, взаимна подкрепа и уважение, и също така безценните мигове на споделено щастие когато деца, родители и учители заедно се докосват до Природата, учат, преживяват заедно удоволствието от това да създадеш нещо ново, нещо живо, нещо зелено и красиво, което е за доброто на всички, с които живеем заедно в нашия град.

НИЕ ВЯРВАМЕ, че всяка една от ВКУСНИТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ГРАДИНКИ добавя безценна стойност в усилията за изграждане на хармонично развити и творчески личности, за които здравословното хранене, както и опазването и грижата за околната среда не са просто модерна «зелена» идея, а жизнена необходимост от създаване на цялостен стил и начин на живот в хармония със себе си, с Природата и с околните.

Ако Вие изберете да съдействате, за да разкажем вдъхновяващо на всички за ВКУСНИТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ГРАДИНКИ, за това колко лесно, достъпно и приятно е те да бъдат създавани, и също за безкрайния потенциал на вкусните градинки да бъдат място за учене, преживяване, осъзнаване и изграждане на дълбока и трайна връзка на любов, подкрепа и доверие между децата, Природата, родителите и учителите, това ще бъде един от НАЙ-ХУБАВИТЕ ПОДАРЪЦИ, които заедно можем да направим на нашите деца, на цялото ни общество, на нашето общо бъдеще. Сърдечно Ви БЛАГОДАРИМ за подкрепата!

КАНИМ ВИ: на “Празника на вкусните образователни градинки” - на 22 септ. 2012 от 11:00 часа на открито пред Народния театър “Иван Вазов” в рамките на инициативата Детски панаир 4. Ще споделим най-вдъхновяващите мигове чрез висяща фото-изложба, ще направим Мандала на реколтата, ще поздравим участниците, ще споделим опит и вдъхновение. Заповядайте!

Powered by Web Agency

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..