Предстоящи Събития

Събитие 

Заглавие:
Дарителска кампания за деца и юноши в неравностойно положение
Кога:
04.10.2012
Категория:
Събития за теб

Описание

 

Дарителска кампания на Софийска бизнес общност за деца и юноши в неравностойно положение

Софийска Бизнес Общност организира благотворителна акция за събиране на дрехи за младежи и юноши в неравностойно положение, водещи уличен начин на живот, на възраст между 16 и 25 години, както и за техните деца (вкл. новородени). Aакцията ще бъде осъществена по време на октомврийското събиране на общността. Всеки член на общността е добре дошъл с топли дрехи, шапки, обувки или каквото прецени, че ще бъде от полза в тяхното ежедневие, може да ги донесе на 4-ти октомври, в 19.30 ч. в Culture Beat. Вещите могат да бъдат нови дрехи, или носени, но здрави дрехи, които ще преминат през химическо чистене. 

Това не е първата подобна инициатива на Софийска бизнес общност. В края на миналата година общността организира благотворителна инициатива, насочена към децата. В рамките на инициативата членовете на Софийска бизнес общност събраха над 700 детски книжки, които бяха дарени на Библиотеката в град Преслав за създаването на подразделение за Детска литература. 

Партньори в акцията за събиране на дрехи за младежи и юноши от София в затруднено положение са химическо чистене “Петното” и Сдружение „Деца и юноши” – обединение между Фондация "Свободна и демократична България", Столична Община, Българския червен кръст и Фондация "Общности 2002" . Целите на Сдружение „Деца и юноши” е да улеснява познаването и ползването на гражданските права и задължения на децата, младите хора и семействата в ситуация на риск. Годишно през Центъра за обществена подкрепа и Дневния център към Сдружението преминават над 300 деца, млади хора и представители на техните семейства, където придобиват умения за справяне с конкретни житейски ситуации в областта на образование, здравеопазване, пазар на труда, намиране на подслон и получават професионален отговор на своите проблеми. 

За въпроси или предложения може да ни пишете на email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Powered by Web Agency

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..