Предстоящи Събития

Събитие 

Заглавие:
Час по добродетели
Кога:
04.10.2012 - 07.10.2012
Организатор:
Благотворител
Категория:
Събития за теб

Описание

Фондация „Благотворител”  организира в Банкя от 04 до 07 октомври обучение за преподаване на общочовешките добродетели на 20 учители от 20 средни училища от София област. Така стартира „Час по добродетели” - третият проект на фондацията, свързан с нравствените ценности,  финансиран от фондация „ОУК”.

Обучението е в подкрепа на нравственото и духовното образование на  младежи. Учителите ще бъдат запознати с методиката за преподаване на 36 добродетели и с възможностите те да бъдат практикувани във всекидневието. След обучението всеки учител ще създаде екип от ученици, които да представят добродетелите на своите съученици в часовете на класа.

Фондация "Благотворител" започна осъществяването на проекта, за да съдейства за духовното и нравственото образование на младежи чрез:

 

  • обогатяване на професионалната компетентност на педагози за изграждане на творчески личности;
  • изграждане на умения за преподаване и практикуване на общочовешки добродетели у младежи на възраст 14-17 години.

 


Целева група са 100 учители, които са отговорни за възпитанието на младежите и са важен фактор за тяхното морално и духовно развитие. Проектът ще окаже подкрепа на учителите да намират ефективен път към учениците и да ги окуражават да проявят своите най-добри уникални качества. Директни ползватели са повече от 1500 ученици /от 24 средни училища от Софийска област/ на възраст от 14 до 17 години, когато се оформя личната и социалната идентичност на човека и е предстояща значимата промяна в начина на живот. Проектът предлага семпли, но ефективни стратегии, които фокусират внимание върху основни общочовешки добродетели и тяхното осъзнато практикуване в ежедневието.


Powered by Web Agency

Организатор

Организатор:
Благотворител

Описание

Съжаляваме, все още няма налично описание.

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..