Партньори в изкуството ПДФ Печат Е-мейл
Други проекти
Понеделник, 23 Август 2010 11:13, CSR News

Ако се интересувате от актуалните социални проблеми, ако сте запознат с борбата срещу бедността и сте готов за приключения сред хората, този проект е за Вас! Включете се в нашия Проект „Партньори в изкуството” за студенти по фотография и хора, живеещи в бедност! Темата на този европейски проект, включващ фотографска изложба, е (НЕ)ВИДИМ. Не се бавете! Можете да качите файловете си онлайн до 15 октомври.

За какво става въпрос?

 

„Проектът за партньори в изкуството” е една от основните дейности през Европейската година за борба с бедността и социалното изключване.

Защо се организира?

Изкуството не може да унищожи бедността, но може да възвърне достойнството и увереността на хората в собствените им сили. То може да помогне за възстановяване на обществените връзки. Когато хората живеят при несигурни обстоятелства, те се съсредоточават върху основните си нужди. Не им остава възможност за културен живот. Когато обаче човек е изолиран откултурата, той остава в периферията на обществото. Творчеството, участието на такива хора в артистичен проект може да им възвърне чувството за принадлежност към обществото. Културната дейност осмисля човешкия живот без да свежда хората до елементарни социални субекти. Тя придава идентичност, позволява да се преодолее срамът, който е извор на изолация.

За кого е този проект?

Трио – студент по изкуство, човек, живеещ в бедност, и НПО (неправителствена организация) – ще се оформи във всяка държава-членка. НПО - партньорите ще са своеобразна връзка между студентите и бедните хора, като подпомагат първоначалните контакти и комуникацията по-нататък. След това двойка- студентът и бедният човек, ще застанат заедно зад фотоапарата, за да снимат. Така фотографиите ще бъдат действително съвместни.

Художественa комисия ще избере около петдесет снимки, които ще бъдат изложени.

Как да участвате?

Всички снимки (удовлетворяващи критериите на селекция) ще могат да се видят на този сайт, както и на изложба от около петдесет фотографии в Брюксел в края на ноември 2010г. Всички снимки ще бъдат подписани и от двамата партньори. Ако една снимка бъде избрана, двамата и автори ще добият популярност на европейско ниво и ще получат сертификат за участие, каталога на изложбата и картички, отпечатани с фотографията.

За регистрация: http://www.2010againstpoverty.eu/artpartnerproject/registration/?langid=bg

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS