Проект "Гордея се с труда на моите родители" ПДФ Печат Е-мейл
Други проекти
Вторник, 29 Октомври 2013 14:15, Global Compact


Проектът "Гордея се с труда на моите родители" запознава децата на възраст от 6 до 14 години с професиите на техните родители.

 

Проектът е на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. В пилотното издание се включват 12 български компании, които ще представят на над 500 деца труда на техните майки и татковци.

 

Според проучване на младежката заетост - 44% от младите хора считат, че умения за заетост трябва да се формират в гимназията, други 17% - при завършване на училище, a има и още едно популярно мнение, което посочва основното училище като място, в което учениците да се възпитават в труд и създаване на блага – цели 14%.*

Необходимостта младите хора навреме да се ориентират в света на все по-неясните професии е в основата на инициативата. Другата основна цел е да се покаже на децата, че трудът е потребност и ценност, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява.

В Деня на народните будители 12 български компании, с над 8 500 служители, ще отворят вратите си за децата и със специално разработени програми и игри  ще им покажат защо трудът на родителите им е важен.

 

Всяка от тях организира конкурс „Гордея се с труда на моите родители“ с награди за децата. Предвидено е и запознаване на малчуганите с други интересни и важни теми: парите и тяхната роля, безопасността на работното място, ролята на интернет, баланса между работа и личен живот, здравеопазване, опазване на околната среда и др.

 

Тази година инициативата пилотно се провежда в компаниите: Овергаз Инк. АД, Контур Глобал Марица Изток 3 АД,  ТехноЛогика ЕАД, Асарел Медет АД, Делойт България ЕООД, както и Аурубис България АД, България он Еър АД, Пиреос банк България АД, Мтел АД, Адвокатска кантора „Доковска, Атанасов и съдружници”, Огняново-К АД и СИ банк АД.

Плановете на Българската мрежа на Глобалния договор са инициативата да бъде ежегодна и да обхване бизнеса в цялата страна.

______________

*Данните са от проучване на фондация „Каузи” за състоянието на младежката заетост и младежкото предприемачество в София за 2013 година.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS