Помогнете като изпратете информация за Маркетинг, обвързан с кауза ПДФ Печат Е-мейл
Други проекти
Понеделник, 17 Октомври 2011 17:12, {ga=CSR Zone}


Ива Дочева е студентка по Международни икономически отношения в УНСС. В момента завършва своята магистратура и във връзка със защита на магистърската си теза се обърна към CSR Bulgaria с идеята да й помогнем при събирането на информация по темата "Маркетингът, свързан с кауза - ефективна стратегия в международния бизнес".Една от нейните цели е да проучи доколко тази сфера е развита в България и готови ли са компаниите да я прилагат. Желанието й е да провери какво е отношението на мениджърите и служителите в компанията към кампании, обвързани с кауза, както и да проучи отношението на потребителите към тях. В България последното направено изследвания на национално равнище е от 2004 г., осъществено от Alpha Research. Но информацията е по-скоро по отношение на медийното представяне, а не толкова по отношение на резултатите, като разпознаване на бранда, репутация, обществено отношение.

Поради липсата на събрана и подробна информация за България отновно тази стратегия, се заехме със задачата да й помогнем при събирането й и ви молим за следното съдействие:

 

1. Споделете дали във Вашата компания прилагате подобна стратегия и ако да - как оценявате ефективността й за налагането на корпоративната Ви марка.

2. Ако сте правили проучвания за ефективността на Вашата маркетингова кампания, можете да споделите резултатите с нас.

3. Изпратете ни конкретни Ваши добри практики. Важно е да се покажат примерите от България.

4. Можете да попълните и анкетата, която ни е предоставила студентката.

 

Ние от CSR Bulgaria вярваме, че трябва да помагаме на българските студенти, които имат интерес в сферата на корпоративната социална отговорност и да подпомагаме тяхното профеционално развитие в тази насока. Надяваме се, че и Вие имате отношение към подкрепата на младите специалисти и ще се отзовете на този призив.

В случай, че успеем да помогнем да студентката да довърши своята магистърска теза, ние имаме нейното разрешението да публикуваме поне част от нея, така че да се обогати оскъдната информация по темата "Маркетинг с кауза", така, както той се прави и се разбира в България.


За директен контакт с Ива Дочева:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS