Проект „Изследване на пренебрегнатите теми в медиите” ПДФ Печат Е-мейл
Други проекти
Четвъртък, 26 Януари 2012 17:24, CSR News

 

Изследователски екип, ръководен от д-р Иво Инджов инициира провеждането на изследване на подценените теми и в български медии. Изследването е в рамките на пилотен проект, подкрепен от Фондация за свободата „Фридрих Науман" в България и Института за модерна политика.


Изследванията на забранените теми в медиите отдавна са мощен стимул за развитие на критична публичност в западните демокрации. Пример за такива изследвания са Project Censored в САЩ, който съществува от 35 години (http://www.projectcensored.org) и Initiative Nachrichtenaufklärung" в Германия (http://www.nachrichtenaufklaerung.de). 

Тук можете да номинирате Вашите предложения за общественозначими теми, които смятате, че не получават адекватно медийно отразяване. Темите могат да бъдат от всички сектори на обществения живот, но трябва да са свързани със събития от 2011 г. Екипът на проекта предвижда провеждането на контент анализ, който да установи кои са най-пренебрегнатите общественозначими теми у нас. Резултатите от изследването ще бъдат обсъдени публично на специална кръгла маса през пролетта.

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS