https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Партньорство отвъд тенденциите ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Вторник, 29 Октомври 2013 16:36, CSR News

 

Приоритетните области за даряване на българските компании са социалната сфера, образование и наука, екология и околна среда. Във всички тях преобладават каузите, свързани с деца, хора със специфични нужди, възрастни хора.


Изследвания от 2010, 2011 и 2012 г. показват, че компаниите в страната правят най-големите по обем финансови дарения в целия процес по дарителство и социална отговорност – близо 50 %. Дори конкретните числа на размера на даряване да бъдат пренебрегнати, не може да бъдат омаловажени отчетливите тенденции - а именно: засилване на КСО сред компаниите, увеличаване на организациите, развиващи и инвестиращи във филантропската си политика, развиването на устойчиви дарителски практики за сметка на еднократни актове на благотворителност, както и увеличаване размерите на даренията.

 

Когато данните за областите на дарителство биват обобщени, става ясно, че приоритетните области за даряване на българските компании са социалната сфера, образование и наука, екология и околна среда. Във всички тях преобладават каузите, свързани с деца, хора със специфични нужди, възрастни хора.

 

CSR Bulgaria прави крачка в страни от най-популярните каузи за даряване, като припознава като корпоративна отговорност и връзката между наука и съвременно изкуство тъй като счита тази връзка за гарант за устойчивост, ефективност и ефикасност на инвестициите на компаниите в развитието на наука, популяризация на достиженията.

 

Мрежата разпозна потенциала от това най-интересните, знаещи, любопитни и отворени към експерименти хора от областта на науката и културата да се срещнат, за да задават въпроси и да търсят отговори по значими теми заедно.

 

Това се случва на практика в новия проект на Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура "36 маймуни". В момента екип от професионалисти работи по създаването на спектакъла „Времето на кварките”, който с основание може да бъде наричан и театрална лекция по физика. Основната цел на проекта е да изследва понятието „време” през очите на съвременната наука. Със средствата на театъра екипът ще разкаже по интересен, достъпен, но заедно с това задълбочен и коректен начин, за някои от най-интересните парадокси в съвременната физика, свързани с елементарните частици, Големия взрив, паралелните пространства и манипулируемостта на времето.

 

За повече информация за спектакъла, вижте тук.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..