https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Зелена кариера или какво предлага бизнесът и образованието в България в сферата на зелената икономика ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Четвъртък, 14 Ноември 2013 14:42, CSR News


Cleantech Bulgaria и Green Academy организират събитието Зелена кариера. То има за цел да срещне студенти с компании от различни сектори и да представи техните зелени политики в сферата на енергетиката, устойчиво строителство и архитектура, корпоративна социална отговорност, чисти технологии и иновации, околната среда, управление на отпадъци, производство и реализация на зелени продукти и услуги и др.


Събитието „Зелена кариера” ще се проведе на 28 ноември, начало 10 часа. Мястото е иновативното пространство на Бетахаус, гр. София.


Официални гости на откриването ще бъдат главни експерти от Министерството на околната среда и водите и Министерството на труда и социалната политика, които ще споделят за тенденциите за развитие на зелената заетост у нас.


Акценти в програмата ще са:


Green Business Pitch – панелът ще представи „зелените” бизнес политики на 12 компании от 6 сектора и възможностите за кариерно развитие, които те предлагат. Някои от компаниите, които ще присъстват са Прокредит Банк, Екопак, Tishman International, Denkstatt и други.


Green University Pitch – 7 български университета ще представят своите магистърски програми в сферата на зелената икономика и възможностите за професионално развитие, които те предлагат. Измежду магистърските програми ще можете да намерите: „ Екоикономика” на Университета за национално и световно стопанство, "Електрическа енергия от ВЕИ" на Технически университет, гр. София , „Корпоративна социална отговорност „на Висше училище по застраховане и финанси, „Устойчиво градско развитие" на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" и други.


Green Career Mile - алея на "зелената" кариера ще представи конкретни зелени работни места.
Според проучвания на Института за икономически изследвания в България, интереса на работодателите за разкриване на зелени работни места расте чувствително през последните 4 години. През 2011 г. и 2012 г., са разкрити съответно 902 и 341 зелени работни. Според Министерството на околната среда и водите (МОСВ) през последните 3 години са разкрити над 1000 работни места в сектора на управление на отпадъците. Според същото проучване все повече традиционни индустрии в България започват да насочват дейността си към устойчивото корпоративно развитие и отговорността към околната среда.


“Зелена кариера” ще активизира връзката между българския бизнес, университетите и студентите, изучаващи “зелени” специалности.


Регистрирайте се за събитието безплатно ТУК и грабнете шанса да стартирате "зелена" кариера в България.
Повече за събитието можете да прочетете на http://events.cleantech.bg/projects/Programa, а за актуални новини следете на нашата фейсбук страница.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..