https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Стартира Академия Ключ ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Понеделник, 18 Ноември 2013 14:01, CSR News


На 13 ноември 2013 г. стартира Академия КЛЮЧ – първата по рода си академия за млади хора, решили да се включат работата на неправителствени организации. Тя е провокирана от успеха на четирите издания на инициативата Форум КЛЮЧ, в която досега са участвали над 2000 души.


Академия КЛЮЧ е проект, който насърчава и подкрепя участието на обществено ангажирани млади хора в работата на неправителствения сектор и активното им включване в граждански инициативи. Две групи от по 10 младежи ще преминат през кратко обучение и практика в конкретни неправителствени организации. Те ще имат възможността да обогатят познанията си, да развият и приложат компетентностите си, да разширят личните си комуникативни и презентационни умения, да проверят на практика степента си на ангажираност към каузи и да разпознаят неправителствения сектор като поле за професионална реализация.


Академия КЛЮЧ започва с тридневно въвеждащо обучение за първата група младежи на възраст между 20 и 30 години. Темите на обучението включват структура и нагласи към НПО, гражданско участие, европейско гражданство, комуникация и работа в екип и др.


В края на ноември 2013 ще започне 10-дневен стаж в 5 изявени неправителствени организации, работещи в различни сфери: Сдружение „Национална мрежа за децата”, Фондация „Подслон за човечеството” (Хабитат България), Фондация „Българска хранителна банка”, Фондация „Арт офис” и Фондация „Каузи”.


По време на стажа си и непосредствено след това участниците в Академията ще обобщят опита си в текстове и кратки филми, които ще бъдат представени от самите тях на следващото издание на Форум КЛЮЧ през март 2014 г. Материалите ще бъдат публикувани на страницата на Академия КЛЮЧ и на Информационния портал за НПО в България.


Академия КЛЮЧ е 15-месечен проект, който се изпълнява от Фондация СМАРТ и Фондация „Български център за нестопанско право” с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП). Общата стойност на финансирането е 15,618 евро.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..