https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Известни са лауреатите от стипендиантската програма на ВТУ „Аз ще уча и ще успея в България" ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Неделя, 27 Юли 2014 11:59, CSR News

 

14 са лауреатите на стипендиантската програма на Варненския свободен университет под мотото „Аз ще уча и ще успея в България”. Сред тях са ученици с отличен успех от завършено средно образование от градовете Варна, Пловдив, Шумен, Силистра, Генерал Тошево, Айтос и Вълчи дол. Общата сума на отпуснатите едногодишни стипендии за обучение възлиза на близо 40 000 лв.

 

 

Отличените участници в конкурса кандидатстват с есе на тема „Аз ще уча и ще успея в България”. Необходимо условие за участие в програмата е зрелостниците да са с отличен успехи да са завършили средното си образование в България през учебната 2013/2014 година. Сред предпочитаните от стипендиантите специалности са „Архитектура”, „Право”, „Психология”, „Публична администрация и мениджмънт“, „Строителство на сгради и съоръжения”, „Международни отношения и право”, „Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство”, „Международни отношения“, „Информатика и компютърни науки”.

 

Специалностите са част от общо 21 бакалавърски програми, които Варненският свободен университет „Черноризец Храбър” включи в актуализирания си академичен профил за учебната 2014/2015 г. Всички студенти, останали извън класирането на стипендиантската програма, могат да използват многобройните възможности за финансови облекчения  след завършване на първия семестър от обучението си.

 

Практиката на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” и неговото Настоятелство е да предоставят и лични годишни стипендии на социално слаби или изявени в различни области студенти, както и да приемат заплащане на разходите за образование от фирми и браншови организации срещу договор за постъпване на работа след дипломирането. Стипендиантската програма е част от социалната мисия на университета да подпомага усилията на младите хора да повишават своята конкурентоспособност на пазара на труда и да се реализират успешно в България.

 

Лауреатите на тазгодишния конкурс вече са записани за обучение в избраните от тях бакалавърски програми. В началото на седмицата те се запознаха с университета и се срещнаха със заместник-ректора по научно-изследователската дейност на ВСУ „Черноризец Храбър“ проф. д-р Павел Павлов, който ги приветства с добре дошли в академичното семейство на хората със свободен дух и волни амбиции.

 

„Гледах видеото в YouTube за практиките на студентите в Германия и се почувствах горда, защото немска адвокатка е научила за България, за нашата култура и традиции. Още помня нейните думи: „Не бях планирала да посетя България, но сега искам да посетя тази страна“. Защо една немска адвокатка би искала да дойде тук, а моите връстници се смущават, когато заговоря за емблематичното Вазово стихотворение („Отечество любезно, как хубаво си ти!“)? Аз искам да уча тук, в моята родина и докато в България съществува Варненският свободен университет и неговите възможности за качествено висше образование, докато аз съм млада, амбициозна и уверена в своите знания, със сигурност ще успея. Повтарях си мотото на Варненския свободен университет: „От нас започва морето на вашите мечти!“ и изведнъж разбрах, че то е метафора на моето бъдеще. Така го разбирам, това откривам, така се припознавам с избрания от мен университет.“, завършва есето си Катрин Георгиева, отличничка от ПМГ "Св. Климент Охридски", град Силистра -  стипендиантка на Варненския свободен университет в специалност „Психология и консултиране“.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..