https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
На Панаира на книгата можете да дарите детски книги за библиотеки в страната ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Сряда, 10 Декември 2014 18:53, CSR News

Нестандартна дарителска инициатива за набиране на детски книги за библиотеките в страната ще се проведе в рамките на 42 Софийски международен панаир на книгата от 9 до 15 декември в НДК. Кампанията цели попълването с нови и интригуващи издания за деца на “Пътуващите съндъчета” на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА), а организатори са фондация “Детски книги”, сайтът “Аз чета”, Асоциация “Българска книга” и българската Буккросинг общност. Партньори на инициативата са Читалище.то, Нов български университет и издателства, участващи в книжното изложение в Националния дворец на културата.

В рамките на благотворителната акция за “Пътуващите сандъчета” всеки ще може да дари собствени детски книги на щанда на Асоциация “Българска книга” в НДК. Те трябва да са добре запазени и да са издадени преди не повече от 15 години. Посетителите на Панаира могат да се възползват и от възможността да закупят нови издания на място от щандовете на партньорските издателства – “Анубис”/”Булвест”, “Артлайн Студиос”, “Егмонт България”, “Екслибрис”, “ЕМАС”, “Ерго”, “Жанет-45″, “ЖАР-Жанет Аргирова”, “Златното пате”, “Кибеа”, “Кръгозор”, “ПАН”, “Просвета”, “Унискорп”, “ФЮТ”, “Хермес” . Там също ще бъдат разположени специални дарителски кутии, означени с логото на кампанията.

„Пътуващите сандъчета“ е инициатива на ББИА за насърчаване на четенето от ранна детска възраст, възприета от добрите практики на немските библиотеки. Библиотечната асоциация подготвя селекция от модерни детски книги и ги изпраща по предварителна заявка за срок от 2 месеца до библиотеките в страната – регионални, градски, читалищни и училищни. По този начин „Пътуващите сандъчета“ дават възможност на читателите и от най-малките населени места да се запознаят с новоиздадени книги и провокират интереса чрез нестандартната форма, под която присъстват в библиотеката.

“Събирането на книги за нови сандъчета ще позволи на българските деца, независимо от демографския и социалния им статус, да имат достъп и да четат нови, модерни детски заглавия. По този начин допълнително ще стимулира интересът им към четенето още от най-ранна възраст“, споделя Валентина Стоева, председател на фондация “Детски книги” и основен организатор на дарителската акция.

Всички събрани книги ще бъдат регистрирани в сайта на международната буккросинг общностwww.bookcrossing.com и ще бъдат настанени в цветни пътуващи сандъчета, за да обиколят библиотеките в страната след празниците.

Едновременно с акцията в София детският писател Никола Райков ще помага за събирането на книги за съндъчетата в Стара Загора. Всички жители и гости на града на липите могат да дарят книги за инициативата на коледния щанд на малкото таласъмче, разположен на ет. 3 в мол Галерия Стара Загора, от 9 до 14 декември 2014 г.

В дарителската кампания за “Пътуващи съндъчета” вече се включи и Нов български университет с 30 книги, подбрани с помощта на библиотекарите от страната. Очаква се към инициативата да се присъединят и други организации и партньори.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..